16-årig dræbt i knallertulykke - kan være påkørt med vilje

En 16-årig dreng er natten til søndag blevet dræbt i en trafikulykke på Nørrebro i København.

Drengen kom kørende på knallert med en ven siddende bagpå, da de blev påkørt af en bil på Heimdalsgade, oplyser vagtchef Henrik Brix fra Københavns Politi.

Begge blev overført til Rigshospitalets Traumecenter, men førerens liv stod ikke til at redde. Den anden dreng, der ligeledes er 16, er indlagt til observation for mindre skader og er uden for livsfare.

-Vi får anmeldelsen klokken 00.00, og da vi når frem til stedet, er der lynhurtigt stimlet en masse yngre mennesker til. Der er en lynchstemning på gaden, men det bliver dæmpet ned, fortalte Henrik Brix til tv2.dk.

- Årsagen til den opkogte stemning skulle være rygter om, at bilisten har kørt de to ned med vilje, fordi de kørte på en knallert, der er blevet stjålet fra hans søn. Det er oplysninger, vi efterforsker nærmere, men jeg kan hverken be- eller afkræfte rigtigheden af det på nuværende tidspunkt, siger Brix.

Den 43-årige billist blev efter påkørslen taget med til station Bellahøj, hvor han er blevet testet negativ for alkohol- og narkotikapåvirkning.

Bilisten er foreløbigt sigtet for uagtsomt manddrab og fremstilles lørdag i grundlovsforhør med krav om varetægstsfængsling, oplyser den centrale efterforskningsleder til tv2.dk.

Politiets teknikere og en bilinspektør har arbejdet på stedet i løbet af natten.

- Vi har også en del vidner, som vi skal have afhørt, så der går nok et par dage, før vi har et klart billede af, hvad der er foregået, siger Henrik Brix til tv2.dk.

Den omkomnes pårørende er blevet underrettet.

Der har søndag været grundlovsforhør i sagen. Den 43-årige mand er blevet varetægtsfængslet. Se anklager, Charlotte Møgelhøj, forklare sagen i videoen ovenfor.