Krimi

Pusher til kæreste: Jeg har rockerne bag mig

Aflyttede samtaler mellem en 31-årige pusher og hans kæreste udgør en væsentlig del af bevismaterialet mod en kendt Hells Angels-rocker og hans 59-årige kammerat, der er tiltalt for at have koordineret og modtaget udbytte af hashsalg fra en bod i Pusher Street, kaldet ’bod 13’.

Det stod klart tirsdag, da fungerende senioranklager Trine Sorgenfri afspillede en stribe af samtalerne, som politiet har lyttet med på – både i pusherens hjem, bil og telefon.

- Heldigvis er rockerne bag mig nu, siger den 31-årige i en af samtalerne.

Den 31-årige har tilstået, at han tre-fire dage om ugen solgte hash i ’bod 13’, men han hævder, at han var sin egen chef. I samtalerne, som Trine Sorgenfri i dag afspillede, talte pusheren både om HA-rockeren og den 59-årige – altså sagens påståede bagmænd.

Over for kæresten fremstillede den 31-årige sig selv som en presset mand, der var tvunget til at stå i boden på grund af en gæld, og som havde været tæt på at blive skubbet ud af hash-salget.

Det havde den 57-årige - ifølge politiet med rockeren ved sin side – dog lavet om på, lød essensen af samtalerne med kæresten.

- Der er ikke nogen, der rører mig mere. Som W (AK81’er, der også er tiltalt i sagen, red.) også sagde til mig tidligere: ”De der rockere, de skal nok sørge for, at der ikke sker dig noget overhovedet.” De har kun interesse i penge, sagde den 31-årige til kæresten.

- Der er ikke nogen, der får lov til at pille mig ned nu (…) Det er også derfor, jeg stadig er der. Det er kun derfor. Ellers havde de fået pillet mig ned. Det er en del af dem, der har været nede og true mig, fortalte den 31-årige.

Samtalerne med kæresten tegnede et billede af en presset pusher, der gav udtryk for at være blevet fanget i en situation, han ikke brød sig om.

- Du forstår ikke den situation, jeg står i. Det er en presset situation. Jeg er nødt til at gøre, hvad der bliver sagt. Det bestemmer jeg ikke engang selv, mand, sagde pusheren til sin kæreste.

- Det er totalt ude af mine hænder, indtil alt (gæld, red.) er banket ud af verden.

Den 57-årige mand, der ifølge tiltalen har modtaget udbytte fra hash-boden, var ifølge pusherens forklaring til kæresten ham, der sikrede den 31-åriges plads i Pusher Street.

Den 59-årige har selv fortalt i retten, at han er venner med HA-rockeren gennem mange år, og at han kommer i rockernes klub på Amager.

- J (den 57-årige, red.) er i hvert fald den eneste rigtige, jeg har satset på. Jeg synes, det er godt. Jeg har det godt med det her. Og hvis det endelig er - når jeg er gældfri - så giver jeg ham højst 60-40 (altså 60 pct til pusheren, 40 pct. til den 57-årige, red.). Jeg giver ham sgu da ikke 50-50, sagde den 31-årige.

Det var kæresten tilsyneladende enig i.

- Nej, godt nok. Det synes jeg også er helt sygt. Det er helt sygt, ikke? spurgte hun.

- Det gør jeg heller ikke. 60-40 bliver det.

Ifølge den 31-årig skulle 20 pct. af de penge, han gav den 59-årige videre til ”dem” - hvilket ifølge senioranklager Trine Sorgenfri måtte være rockere.

- Hvis J (den 57-årige) nu får 40 pct. af min forretning, og han betaler dem 20 pct. så er jeg ligeglad, hvad han gør med de sidste 20 pct. Så har jeg selv 60 pct. til mig selv, sagde den 31-årige til sin kæreste.

Pusheren afviste tirsdag anklagerens antagelser igen og igen.

Uden at kunne give anden forklaring end ”jeg siger mange skøre ting til min kæreste, som ikke passer”, fastslog pusheren, at ”dem” var ikke rockere, og at hverken rockeren eller den 57-årige havde noget med hash-boden at gøre.

En del af de ting, han fortalte kæresten, var løgne, der enten skulle gøre ham til ”en stor mand” – eller undskylde, at han hellere ville drikke sig fuld på Christiania-værtshuset Nemoland end at være sammen med hende, lød det.

Den 31-årige har under sagen afvist at ville udtale sig om, hvem hans massive hash-gæld er til.

Anklager Trine Sorgenfri mere end antydede tirsdag, at gælden var til en tidligere dømt 41-årig mand, R, der har venskabelige bånd til Hells Angels på Amager, og som tidligere er dømt for at levere hash til Christiania – i øvrigt sammen med en anden HA-rocker.

I en af de aflyttede samtaler nævnte 31-årige en person med samme fornavn som R – ligesom R i en rum-aflytning lød til at bruge et af pusherens kælenavne i forbindelse med snak om hash.

- Din hashgæld – er den til R? spurgte Trine Sorgenfri.

- Jeg aner ikke, hvem manden er. Jeg har ingen kommentarer, lød det pludseligt ordknapt fra den 31-årige.

Ifølge de aflyttede samtaler havde pusheren været ved at blive ’overtaget’ af R, men var i stedet havnet ’inde under’ den 59-årige J.

- Men i forhold til, hvad det kunne have været, som jeg fortalte dig, da det var ham R… De prøvede at komme ind og overtage mit firma. Hvis J (den 57-årige rockerven, der er tiltalt i sagen, red.) ikke havde kommet ind og hjulpet der, så lige pludselig havde jeg bare været deres slave, forstår du, hvad jeg mener – fordi jeg skyldte dem penge – og så prøvede de bare at gøre det på den måde, sagde pusheren til sin kæreste.

Hash-handleren R har været under efterforskning af Task Force Øst sideløbende med Københavns Politis efterforskning af Pusher Street, og R sidder i morgen på anklagebænken for at have leveret godt et halvt ton hash til Christianias boder.

Da R blev anholdt i marts 2014, udpegede Task Force Øst en mord-dømte HA-rocker som manden, der var mistænkt for at sidde øverst i hash-organisationen.

Rockeren – præsidenten for Hells Angels på Amager, Michael Brokside - begik selvmord, få timer efter at han var blevet fængslet i sagen.

- Deres chef er jo Brokside, sagde den 31-årige i samtalen, der handlede om R.

Tiltalt i sagen er også et medlem af Hells Angels-støttegruppen AK81. Politiet mener, at HA-rockeren har fået ansat AK81’eren i hashboden i en kort periode. Det afviser både rockeren, rockerlærlingen og pusheren dog.

Når de på aflyttede samtaler taler om arbejde, handler det om noget tømrerarbejde, som pusheren ville have haft AK81’eren til at lave, men som aldrig blev til noget.

Til sine kæreste antydede pusherens ordvalg dog noget andet end tømrerarbejde. AK81’eren var ansat i pusherens ’firma', sagde den 31-årige.

- Ham der W (AK81’eren, red.) han virker så cool (…). Det var ham der (HA-rockerens navn fjernet, red.), der har fået ham ansat derinde, ikke, sagde pusheren og glædede sig over, at AK81’eren ikke lignede en typisk rocker med tatoveringer.

- For jeg sagde jo til (rockerens navn fjernet, red.), at vi skal ikke have en eller anden AK’er ned til mig, som ligner en AK’er, som har tato’er (tatoveringer, red.) over det hele, sagde den 31-årige i samtalen.

Både HA-rockeren, den 57-årige og AK81’eren nægter sig skyldige.

Indtil videre er de eneste beviser, fungerende senioranklager Trine Sorgenfri har fremlagt mod de tre mænd, de samtaler, pusheren har ført med sin kæreste.

- Vi vil gennem bevisførelsen se, at der ingen antydning er af, at han har modtaget udbytte. Beviserne på, at han skulle have modtaget udbytte, vil man slet ikke finde, sagde Carsten Halle, forsvarer for den 57-årige, da sagen blev indledt 30. september 2014.

Sagen ventes slut 18. marts 2015.

Sag 1

Politiet betegner sagen 'Sag 1'.

Den er én af seks sager, der udspringer af halvandet års efterforskning mod hash-handlen på Christiania.

10 personer er tiltalt i 'Sag 1', der roterer om bod 13.

En kvinde, der var kæreste med en af de formodede hash-sælgere, 31-årige F, er dømt for hæleri af mindst 500.000 kr.. Hun fortalte i retten, at pengene kom fra kærestens kriminalitet. Hun ønskede dog ikke at svare på, om kriminaliteten var hash-salg, og har siden anket dommen til landsretten med påstand om frifindelse.

To af de tiltalte - 56-årige JO og 47-årige JN - har ifølge politiet tilknytning til Hells Angels.

Politiet mener, at alle 10 i varierende grad har været med til at sælge 1,550 kg. hash dagligt i 476 dage - svarende til i alt 737,8 kg hash.

JO var oprindeligt også tiltalt for at have haft en betydelig rolle i en bod kaldt 'bod 29', hvor der ifølge politiet dagligt er solgt et halvt kg. hash gennem 476 dage. Politiet mener at kunne bevise, at JO har haft andel i salg af 223,5 kg i boden. Det forhold er dog udskilt og bliver først behandlet, når resten af sagen er slut.

Kun en af de tiltalte menes at have solgt hash på en såkaldt aktionsdag.

Sag 1 ventes afgjort ved retten i marts 2015.