Krimi

Eks-kæreste sætter formodet stor-pusher under pres

En 31-årig mand, der ifølge politiet har været stor-pusher af hash på Christiania, har fået et alvorligt forklaringsproblem.

Politiet mener, at den 31-årige over halvandet år har været med til at sælge 737,8 kg hash i en bod på Christiania. Noget, den 31-årige pure afviser.

I går tilstod en 25-årig kvinde, der har været kærester med den formodede stor-pusher siden 2012, dog, at hun havde levet et liv i luksus på den 31-åriges regning.

Mindst 500.000 kr. fik hun i lommepenge af den 31-årige F, mens de var kærester. Hun brændte dem af på personlig træner, pelse og designertasker - og hun vidste, at pengene kom fra noget kriminelt.

- Han kom hjem med 1.500-2.000 kr. hver anden dag. Det var lommepenge, som jeg brugte på ansigtsbehandling, personlig træner, spa, tøj, tasker, sagde den 25-årige.

- Hvor fik han pengene fra? spurgte anklager Trine Sorgenfri.

- Derude.

- Altså Christiania?

- Ja.

Den 25-årige ønskede ikke at svare på, om F tjente pengene på Pusher Street. Da Trine Sorgenfri spurgte, om kvinden var klar over, at pengene stammede fra ulovlige aktiviteter, lød svaret klart:

- Ja.

- Havde F på noget tidspunkt en lovlig indkomst?

- Nej.

Retsmødet i går var ikke det første, hvor kvinden ville tilstå. I slutningen af august var hun mødt op med viljen til det. Men ombestemte sig.

Her sad hun nemlig ansigt til ansigt med sin eks-kæreste og andre fra sagen.

- Jeg var chokket over, at de andre fra sagen var der.

- De kunne sidde og se på mig. Det, synes jeg, var ubehageligt. Retssalen var også så stor. Jeg var ikke forberedt på, at der var så mange mennesker, sagde hun.

Retslokalet i går var alene fyldt op med forsvarere fra den sag, den 25-årige oprindeligt indgik i.

Flere berettede om, at de telefonisk havde fået besked på at sætte sig bag vidneskranken, så den 25-årige ikke kunne se dem, når hun tilstod.

- Der er også folk til stede i dag. Du sidder ikke og kigger på dem? spurgte anklager Trine Sorgenfri.

- Nej. Så gør det mig ikke så meget, svarede kvinden.

Hun blev idømt 10 måneders fængsel. Fire af månederne blev gjort betinget, da retten mente, at kvinden havde gode personlige forhold.

Hun blev løsladt på stedet.

Men diamanter, guld, pelse, tasker og et hav af telefoner, som hun havde købt for kærestens penge, ser hun ikke igen. Dem fik politiet ret til at konfiskere.

Sag 1

Politiet betegner sagen 'Sag 1'.

Den er én af seks sager, der udspringer af halvandet års efterforskning mod hash-handlen på Christiania.

10 personer er tiltalt i 'Sag 1', der roterer om bod 13.

En kvinde, der var kæreste med en af de formodede hash-sælgere, 31-årige F, er dømt for hæleri af mindst 500.000 kr.. Hun fortalte i retten, at pengene kom fra kærestens kriminalitet. Hun ønskede dog ikke at svare på, om kriminaliteten var hash-salg, og har siden anket dommen til landsretten med påstand om frifindelse.

To af de tiltalte - 56-årige JO og 47-årige JN - har ifølge politiet tilknytning til Hells Angels.

Politiet mener, at alle 10 i varierende grad har været med til at sælge 1,550 kg. hash dagligt i 476 dage - svarende til i alt 737,8 kg hash.

JO var oprindeligt også tiltalt for at have haft en betydelig rolle i en bod kaldt 'bod 29', hvor der ifølge politiet dagligt er solgt et halvt kg. hash gennem 476 dage. Politiet mener at kunne bevise, at JO har haft andel i salg af 223,5 kg i boden. Det forhold er dog udskilt og bliver først behandlet, når resten af sagen er slut.

Kun en af de tiltalte menes at have solgt hash på en såkaldt aktionsdag.

Sag 1 ventes afgjort ved retten i marts 2015.