Krimi

Familiedrama bag skuddrama i fogedret: Advokat dræbt og mand såret

To personer blev tirsdag ramt af skud ved Fogedretten i Hestemøllestræde 6 i København. Den ene er i livsfare, mens den anden er afgået ved døden, oplyser Københavns Politi.

Der er tale om en skilsmissesag om retten til samvær med et barn, som endte i et skuddrama, og den dræbte var den 57-årig advokat, Anders Lindhollt, erfarer TV 2. Han repræsenterede faren i sagen om samværsret

Det andet offer, er den 31-årige far till barnet. Han er stadig i live, men ramt flere steder på kroppen, han er uden for livsfare, men i kritisk tilstand. Den formodede gerningsmand er  den 67-årige morfar til barnet, forklarede politiet ved et pressemøde 16.00.

Hverken moderen eller det omtalte barn var til stede i retslokalet.

Skyderiet skete tirsdag formiddag klokken lidt over ti, da gerningsmanden affyrede skud fra en riffel, han havde medbragt i sin taske. Han havde tilladelse til våbnet. 

Han blev anholdt nogle få minutter efter skyderiet tæt på gerningsstedet og iført en hvid beskyttelsesdragt, hvorefter han blev taget til retsmedicinsk undersøgelse. Politiet er i besiddelse af det formodede gerningsvåben.

Politiet var massivt til stede, og der var afspærringer i området. De omfattede til at starte med både Vester Voldgade, Lavendelstræde og Stormgade, men over middag blev dem ophævet.

Moren var ikke til stede ved retsmødet. Med den begrundelse, at hun skulle til kiropraktor, havde hun angiveligt givet fuldmagt til sin far, der var mødt op til retsmødet, som skulle indledes klokken 10.

Chokerede vidner ført væk

Politiet har ført en lang række vidner og personer fra retsbygningen væk. De er alle meget chokerede, oplyser journalist på Jyllands-Posten, Kaare Sørensen, der befinder sig i området

- Jeg har talt med vidner, som har hørt et brag, de ikke umiddelbart identificerer som pistolskud, siger Kaare Sørensen til TV 2 NEWS.

- Jeg talte med en 15-årig pige, der tilfældigvis var i skifteretten. Hun hørte et brag efterfulgt af i hvert fald to skud med nogle sekunders mellemrum. En mand løber ind i det rum, de sidder i og siger, at de skal skynde sig væk. Det går ikke hurtigt nok, så han skubber til hende.

- Da hun efterfølgende står her udenfor, kan hun se, hun har indtørret blod på sin venstre hånd. Det er ikke hendes eget. Hendes trøje er også indsmurt i blod, og hun ved ikke hvor det kommer fra, fortæller Kaare Sørensen.

Vidnet, Adam, fortæller, til bt.dk, at han så en mand med tatoveringer liggende og bløde slemt fra et større skudsår i armen. 

- Jeg var i nærheden af gerningssstedet, da jeg hørte det første skud. Da jeg løb ud på gaden, kunne jeg se en mand liggende såret på fortovet ud for fogedretten i Hellemøllestræde.  - Jeg løb hen til ham og forsøgte at give førstehjælp og berolige ham, indtil hjælpen nåede frem, fortæller den stærkt chokerede mand til bt.dk.

Politiet oplyser, at de er ved at underrette de pårørende, og at vidner og pårørende er tilbudt krisehjælp.