Krimi

Politi: Boder solgte to ton hash - pushere tilstår syv kilo

Omkring to tons hash mener Københavns Politi, at fire boder på Pusher Street på Christiania har solgt siden september 2012 og frem til 13. marts 2014.

Da 16 tiltalte i dag satte sig på anklagebænken ved Københavns Byret - i lånte lokaler ved Retten på Frederiksberg - afviste de 16 dog fra en kant politiets anklage.

12 af de tiltalte afviste anklagerne pure, mens fire af de tiltalte erkendte, at de i et begrænset omfang havde solgt hash i Pusher Street.

To erkendte salg af "højst et kilo", én tilstod "en mængde på omkring fem kilo", mens en fjerde gennem sin forsvarer Niels Forsby ikke satte mængde på.

- Min klient er observeret 27 gange i området derude. Nogle af gangene kan han erkende at have medvirket til salg af hash. Andre gange har han været til stede, fordi han har hængt ud i området og snakket med venner og bekendte, men ikke lavet noget ulovligt, sagde Niels Forsby.

Fælles for tre af dem, der tilstod et meget begrænset salg, var, at de afviste, at salget var sket i forening med andre - og i særdeleshed med den personkreds, som senioranklager Laura Birch netop havde remset op, da hun læste anklageskriftet op i retten.

Sagen er berammet til 48 retsdage.

Sag 3

'Sag 3' er en af seks sager, der handler om hash-salg på Christiania.

Sag 3 rummer fire hashboder - 1a og 1b samt 2a og 2b - der deler tag to og to.

Boderne udgjorde - i hvert fald indtil politiet aktion 13. marts 2014 - nogle af de første hash-boder, kunderne mødte i Pusher Street på Christiania.

16 mænd er tiltalt på kryds og tværs mellem de fire boder, som ifølge politiet har haft åben op mod 540 dage siden september 2012 og hver solgt mindst et kilo hash om dagen.

Det svarer samlet set til omkring to tons hash.

Alle sagens fire boder er brugt til hash-salg på såkaldte aktionsdage.

Sagen forventes slut i marts 2015.