Krimi

Politi: 12 boder solgte omkring fire ton hash

I dag tager Københavns Byret hul på tre nye sager i det omfattende sagskompleks, der ifølge tiltalen handler om handel med adskillige ton hash.

Byretten indledte den første af i alt seks sager torsdag, hvor 12 mand satte sig på anklagebænken.

I dag gælder det yderligere 39 tiltalte - fordel over tre sager.

Politiet mener, at 36 mænd og tre kvinder i varierende grad har været med til at sælge i 3,8 ton hash siden september 2012.

Dertil kommer yderligere et halvt ton, som politiet ikke har "sat navn" på i perioden.

Hashen er blevet solgt fra 12 boder. Ifølge politiets beregninger har boderne i to af sagerne, nemlig 'Sag 3' og 'Sag 4', dagligt solgt 1 kg. hash. I den tredje sag - kaldet 'Sag 6' - er der solgt et halvt kg., mener politiet.

En stribe af de 39 tiltalte er også anklaget for at have deltaget i såkaldte aktionsdage, der fandt sted med ca. en måneds mellemrum, og hvor der tilsyneladende var enighed blandt pusherne på Christiania om at holde lukket - med undtagelse af ganske få boder.

Politiet mener, at aktionsdagene understøtter påstanden om, at hash-handlen har været organiseret, fordi den efter politiets opfattelse viser, at der har været et planlagt og organiseret samarbejde på tværs af boderne, oplyste anklager Line Steffensen, Københavns Politi, da hun forelagde den første af de seks sager ved retten torsdag.

tv2.dk følger i dag den sag, der kaldes 'Sag 3', hvis boder ifølge politiet især har indgået i de såkaldte aktionsdage.

Her ventes senioranklager Laura Birch at forelægge sagen for retten i lånte lokaler ved Retten på Frederiksberg inden frokost.

Alle sagens tiltalte har indtil videre nægtet sig skyldige i anklagerne.

http://tools.tv2.dk/widgets/factbox/137692