Krimi

Hash-agenter i centrum: Sådan vil politiet fælde Christianias pushere

Bevæbnet med skjult kamera har et stort antal politifolk købt hash på Christiania siden november 2012.

De skjulte optagelser og politifolkenes observationer er nøglen i de seks sager om organiseret hash-salg på Pusher Street på Christiania, som Københavns Politi har rejst.

Det er nemlig især optagelserne, der vil blive brugt på tværs af de seks sager til at knytte de tiltalte til hash-salget.

Et ubesvaret spørgsmål har hidtil været, hvordan Københavns Politi er nået frem til de betydelige hash-mængder, der angives i anklageskriftet.

Før retsmødet stod det klart, at politiet mener, at der fra hovedparten af boderne er solgt mindst et kilogram hash dagligt.

Desuden har politiet for hver af de tiltalte angivet et tidsrum, hvor vedkommende skal have spillet en rolle i boden.

Men gangede man tidsrummet op med det daglige salg, var der et misforhold mellem de mængder, som politiet satte "navn" i anklageskriftet, og så det samlede salg, som politiet mener, der har været i tidsrummet.

Godt 6,3 tons hash har politiet således sat "navn" på i anklageskriftet på tværs af de seks sager, men tager man politiets estimat over dagligt salg på ordet har det samlede salg mellem september 2012 og marts 2014 været godt 8,4 tons.

En af de tiltalte i sagen, der begynder i dag, har eksempelvis medvirket til et dagligt salg af et kilogram hash fra fra marts 2013 og så til aktionen 13. marts 2014 - eller samlet set 344 dage i alt.

Men han er alligevel kun tiltalt for at have haft del i salg af 219 kg.

I dag løftede anklager Line Steffensen så sløret for, hvordan det misforhold er opstået.

Ifølge anklageren skyldes det, at politiet har beregnet mængden ved at tælle antallet af dage mellem den første (marts 2013) og sidste observation af den enkelte tiltalte - hvilket så har været 219 dage senere.

Men fordi politiet mener, at hashsalget har været organiseret, vil anklager Line Steffensen have de tiltalte dømt for at have medvirket til salget i hele perioden.

12 personer er tiltalt i sagen i dag, der af politiet kaldes 'sag 5'. Tre af dem erkender sig delvist skyldige. De resterende afviser anklagerne komplet.

http://tools.tv2.dk/widgets/factbox/137822