'Bombemand' var uskyldig studerende

Torsdag morgen har politifolk bevæbnet med automatvåben med kikkertsigter været på blandt andet Nørreport Station og Københavns Hovedbanegård, da en k

Torsdag morgen har politifolk bevæbnet med automatvåben med kikkertsigter været på blandt andet Nørreport Station og Københavns Hovedbanegård, da en kvinde slog alarm, fordi hun syntes en mand i morges udviste mystisk adfærd i et tog.

Anmeldelsen førte til en menneskejagt i gennem København, efter politiet havde spærret både Nørreport og Københavns Hovedbanegård og indstillet S-togsdriften.

Den mystiske mand viste sig dog at have et helt legalt formĂĄl.

- Jeg skulle til eksamen og sad i toget og læste en bog om 9/11 og jeg var meget nervøs. Jeg lagde godt mærke til, at en dame kiggede på mig, så jeg forsøgte at smile til hende. Men jeg kom til at skubbe til min taske, og så faldt min printer, som jeg havde pakket med, ud sammen med en masse ledninger, fortæller Alisiv Ceran, hvis signalement blev udsendt af politiet.

Han læser engelsk på Københavns Universitet, og det var der, han var på vej hen.

- Han havde et legalt formål, kunne politiinspektør Mogens Lauridsen da også fastslå på et pressemøde klokken 14 på Politigården i København, efter Alisivc Serans familie havde kontaktet Københavns Politi.

Han var om morgenen steget på et S-tog på Avedøre Station, men på en anden passager virkede han meget nervøs.

Det kvindelige vidne kontaktede politiet, forklarer politichefen.
 
 - Han var nervøs, siger Mogens Lauridsens om den eftersøgte mands opførsel.

 Han føler ingen trang til at kritisere den kvindelige passager for at have reageret.

Gennem talrige meddelelser på Twitter har politiet torsdag løbende informeret om menneskejagten.

Læs hele bloggen fra dagen under artiklen.

  • Politiet standsede S-togstrafikken i en periode.
  • Ifølge politiet satte manden sig pĂĄ et tog i Vallensbæk i morges, hvor den mistænkelige adfærd skete.
  • En efterladt kuffert pĂĄ Holbergsgade nær Nyhavn fik politiet til at spærre gaden af. Kufferten viste sig at være harmløs.
  • Ifølge et øjenvidne tjekkede politiet ogsĂĄ Christiansborg. Det er dog ikke bekræftet endnu, om det havde tilknytning til den mistænkelige mand.
  • OgsĂĄ lufthavnen var under observation, mens dr.dk oplyser, at vagterne i DR Byen ogsĂĄ blev bedt om at holde øje efter manden.
  • Det var passagerer i et tog, der anmeldte mandens opførsel.
  • Politiet oplyser pĂĄ Twitter, at de ikke vil komme yderligere ind pĂĄ, hvad den mistænkelige adfærd var.
  • Politiet nĂĄede at udsende et signalement og to overvĂĄgningsbilleder af manden, inden at TV 2 fandt ham pĂĄ Københavns Universitet.