Krimi

Karsten Ree om menneskehandel: Det er en modbydelig løgn

Tidligere i dag kunne tv2.dk berette, hvordan rigmanden Karsten Ree er blevet sigtet i en sag om menneskehandel. Selv afviser Karsten Ree anklagen og forklarer at sagen drejser sig om en trainee fra Afrika, der arbejdede i Ree Park i Ebeltoft.

- Det er modbydeligt og morbidt, det er anmeldt i affekt, og det er en vendetta for at skade mig, mere er der ikke at sige om det. Det er ikke rart, det er ulykkeligt, det har ikke rod i virkeligheden, det er en modbydelig løgn, siger han til tv2.dk.

Sagen er endnu på sit indledende stadie, men Retten i Lyngby beskikkede  mandag morgen en forsvarer for Karsten Ree i sagen.

Hos Nordsjællands Politi bekræfter senioranklager Bente Schnack, der er på ferie i Tyrkiet, at sagen handler om menneskehandel, men har ikke yderligere kommentarer.

- Jeg siger intet som helst om den sag. Den er i sin helt indledende fase, siger hun til tv2.dk.

Ree: Trainee nægtede at tage hjem til Afrika

Karsten Ree forklarer, at sagen drejer sig om tidligere kvindelig ansat i Ree Park i Ebeltoft.  Den afrikanske kvinde havde tidligere arbejdet i Rees safaripark i Kenya, Karen Blixen Camp. Hun blev tilbudt en stilling som trainee og et års opholdstilladelse i Danmark med hjælp fra DANIDA.

- Det er jo ikke sådan, at vi har afrikanere til salg. Det handler om en person, jeg har taget med til Danmark for at give hende et trainee-job, siger Ree, der til sidste valgte at fyre kvinden.

- Jeg bad hende rejse hjem, det blev jeg nødt til, for hun begyndte at sulte dig selv, siger han og tilføjer:

- Hvis aftalen ophørte, så kunne hun ikke bare starte et andet sted, så hun blev nødt til at forlade landet, for det var en betingelse for at være trainee. Aftalen er fuldstændig snorlige med alles accept.

Ifølge Karsten Ree nægtede kvinden dog at forlade Danmark igen, da man forsøgte at hende til København med en billet i hånden.

- Jeg sagde, at hvis du nægter at spise, så er det mit ansvar, for jeg har bragt dig hertil. Hun blev vild og voldsom, at hun opdagede, at vi ville bringe hende til København, siger Karsten Ree, der tilføjer, at hun flygtede med en ”mandeven”.

- Jeg blev afpresset

Karsten Ree forklarer, at han efterfølgende blev afpresset af kvindens advokat. Han mener, at beskyldningerne om menneskehandel er kommet, fordi han nægtede at betale.

- Advokaten forsøgte at presse os for sorte penge i erstatning, og stoppede vi sagen der, for vi ville ikke tale mere med ham, og det ligger næsten 11 måneder tilbage.

Men hvad får dig til at kalde det her for afpresning?

- Over for min advokat forlangte de at få et 90.000 for uberettiget fyring, og det var før skat, og så sagde vi farvel og tak. Hvis man beder om at få et beløb, som skal være sort, så er det jo afpresning. Man  kan ikke bede et anstændigt firma om at udbetale penge sort, det gør en advokat sgu ikke, siger Karsten Ree.

Skal afhøres om to uger

Finansmanden er i øjeblikket på Samsø og har først fået de sidste detaljer i dag. Han er af sine advokater blevet rådet til ikke at udtale sig, men har alligevel besluttet at kommentere på sigtelserne.

- Jeg er gået imod mine rådgivere, og jeg siger, det her er rigtigt – jeg er sigtet, og det er grimme ting, men det er morbidt og modbydeligt, for jeg har intet at gøre med det. Mine interesser og investeringer går jo på at hjælpe den slags mennesker dernede.

Ifølge Karsten Ree ønsker Nordsjællands Politi at afhøre ham i løbet af to uger.

Karsten Rees forsvarer Michael Goeskjær ønsker ikke at kommentere sagen.