Krimi

Hærværk mod jødisk skole i København

Den jødiske skole på Østerbro i København er i løbet af natten blevet angrebet af hærværksmænd, der har smadret ruder og skrevet anti-jødisk graffiti på skolebygningerne.

- Det er fuldstændigt enestående. Vi har aldrig oplevet noget lignende i skolens historie, siger skoleleder Jan G. Hansen på den jødiske Carolineskole til TV 2.

Undervisningen gennemføres i dag som sædvanligt, men flere forældre har valgt at holde deres børn hjemme, oplyser han.

Hærværksmændene har i løbet af natten klippet hul i hegnet omkring skolens område, smadret adskillige ruder på skolen og overmalet skolens vægge med anti-jødiske og anti-israelske slagord.  Skolen har fra morgenstunden dækket graffitien af, så børnene ikke kunne se den, da de mødte i skole.

- Vi har forklaret børnene, at dette udspringer af konflikten i Israel. En konflikt, som vi føler os langt fra. Vi er jo blot en jødisk skole i København, siger skolelederen.

- De mindste børn forstår det jo ikke, men ellers har reaktionen været ængstelse. Nogle forældre valgte at tage deres børn med hjem igen, da de kom i morges og så hvad der var sket, fortæller han.

Carolineskolen er verdens næstældste jødiske skole, og har både vuggestue, børnehave og  en skole med 200 børn på området.