Sælger af IS-logoer: Jeg støtter ikke IS

- Vi støtter nødhjælp, og vi har ikke noget med IS eller terrororganisationer at gøre. Det siger Ali Daghim, der er formand for foreningen ”De Humani

- Vi støtter nødhjælp, og vi har ikke noget med IS eller terrororganisationer at gøre.

Det siger Ali Daghim, der er formand for foreningen ”De Humanitære hjerter”. Han er kommet i voldsomt offentligt stormvejr, fordi han sælger IS-logoer over nettet. Mærkerne er logo-magneter til at sætte på biler.

Han siger til TV 2, at han ikke støtter IS, selv om han tidligere har udtalt sin støtte til både en islamisk stat og sharia-lovgivning.

- IS er begyndt at dræbe folk af den mindste grund, og det er ikke acceptabelt hverken i Syrien eller i Irak. Det er min holdning, siger Ali Daghim til TV 2.

Han forklarer selv, at  logoet ganske vist er et logo, som IS i Syrien og Irak bruger.

- Men der er også mange andre i Syrien, der bruger det her logo. At IS har valgt også at bruge det, det er bare sådan, siger han.

Foto: TV 2

Han tager afslappet på truslen om, at salget af klistermærkerne kan betyde, at han bliver sigtet efter terrorlovgivningen.

- Jeg vil anbefale, at de kigger på, hvor pengene er gået hen. Hvis de er gået til en terrororganisation, så er det sgu’ fint, at de sigter mig for noget. Men jeg er 100 procent sikker på, at de penge er brugt til nødhjælp og ikke andet, siger han.

Ali Daghims præsentation af mærket på Facebook
Ali Daghims præsentation af mærket på Facebook Foto: TV 2

Sagen har betydet, at Københavns kommune har sat en undersøgelse i gang af, om foreningen ”De Humanitære Hjerter” overholder reglerne for at få kommunalt tilskud og offentlige lokaler stillet til rådighed.

- Jeg er meget chokeret over, at Københavns Kommune har givet støtte til den her forening sidste år. Der er ingen tvivl om, at vi nu går foreningen igennem igen for at se, hvad det reelle indhold af den er, siger Carl Christian Ebbesen fra Dansk Folkeparti, der er kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, til Radio24syv.