Krimi

Kvindelig i kuffert er identificeret

Dræbt kvinde boede til leje hos en 31-årig mand, som nu er fængslet for drabet.

Nordsjællands Politi har fastslået identiteten på den kvinde, som forleden blev fundet dræbt i Lyngby. Det drejer sig om en 48-årig italiensk kvinde, der i kortere tid har lejet et værelse hos en mand, som nu er varetægtsfængslet i sagen.

Det oplyser vicepolitiinspektør Morten Kaare Pedersen til Ritzau.

- Vi har bedt de italienske myndigheder om at underrette de pårørende, men vi har endnu ikke fået nogen tilbagemelding dernedefra. Derfor kan vi heller ikke oplyse yderligere, siger Morten Kaare Pedersen.

Nordsjællands Politi anholdt onsdag en 31-årig mand og sigtede ham for drab. Det skete flere timer, inden liget af kvinden blev fundet. Efterfølgende blev en anden 31-årig mand anholdt i sagen.

Kvinden har boet til leje hos den ene mand, og han blev onsdag varetægtsfængslet efter et grundlovsforhør ved Retten i Lyngby. Den anden mand blev løsladt, men politiet opretholder indtil videre sigtelsen mod ham.

Morten Kaare Pedersen kan ikke sige noget om, hvorvidt lejeforholdet har været en del af motivet til drabet.

- Nu har vi fået kvinden identificeret, og så efterforsker vi derudfra, blandt andet hvad der kan have været motivet, siger han.

Den 31-årige mand, som er fængslet i sagen, nægter sig skyldig i den rejste sigtelse for manddrab. Dog erkender han, at have forvoldt kvindens død, men der har været tale om vold med døden til følge. Det har altså ikke været hans agt at dræbe kvinden.

Mandens advokat, Lone Refshammer, har oplyst, at manden er psykisk syg.

Drabet skulle ifølge sigtelsen være sket den 27. juli i mandens lejlighed nær Danmarks Tekniske Universitet i Kongens Lyngby.

Liget af kvinden blev fundet tre dage senere i et grønt område ikke langt derfra.

Af hensyn til den videre efterforskning af sagen vil Morten Kaare Pedersen over for Ritzau ikke oplyser, hvordan kvinden er blevet dræbt.