Krimi

Hafidas samlever: Derfor dræbte jeg hende

En pårørende begyndte at hyperventilere og brød ud i gråd, en anden blev gennet ud af retten efter en byge af ukvemsord.

Der var store følelser at spore, da en 40-årig mand i dag blev fængslet i fire uger, efter at han i morges over for Københavns Vestegns Politi afgav en mere end 13 sider lang tilståelse over, hvordan og hvorfor han dræbte sin samlever, 39-årige Hafida Bourouih torsdag aften.

En del familiemedlemmer var mødt op, og den 40-årige kom ind i retten og sagde kun meget få ord under retsmødet.

Han ønskede ikke at udtale sig, oplyste forsvarer Peter Ølholm, der i stedet henviste til, at der allerede havde været foretaget en fire timer lang afhøring af den 40-årige.

Her fortalte samleveren i detaljer, hvordan et af mange skænderier førte til, at han dræbte Hafida Bourouih, pakkede hendes lig ind i plastik, efterlod det et øde sted på Sydsjælland og hentede værktøj hos sine forældre, som han ville bruge til at skaffe liget væk.

En kødkniv, en sav, en økse.

Ifølge den 40-årige startede det hele med et skænderi. Over for politiet har han hævdet, at Hafida Bourouih truede med at tage børnene fra ham.

- Hun skubber mig tilbage og siger, at jeg skal skride.

- Hun siger, at jeg ikke vil få børnene at se igen.

Ifølge den 40-årige havde hun under et skænderi denne torsdag hentet en urtekniv, som hun stak ud efter ham med. Ifølge sin egen forklaring afværgede han og slog i stedet sin samlever i gulvet med et knytnæveslag. Hele forløbet fandt ifølge den 40-årige sted på børneværelset, så de to børn ikke skulle høre eller se forældrene skændes.

- Det var et hårdt slag, og Hafida besvimede, læste anklager Sune Ploug Sørensen op af den 40-åriges forklaring.

- Det første, jeg tænkte, var, at nu fik jeg aldrig børnene at se igen.

- Det næste, der sker, er, at jeg kvæler hende.

Oplæsningen af den sigtedes forklaring fik nu flere familiemedlemmer til at reagere meget voldsomt. En kvinde begyndte at hyperventilere og hulke, mens en yngre mand begyndte at råbe og blev ført ud af retslokalet.

- Var det ikke nok at slå hende ihjel, din fucking luder? Du kan kraftedeme ikke være det bekendt. Hvad med børnene, råbte han.

Dommer Anne Berg fik derpå den unge mand vist ud af lokalet. Henvendt til den hulkende kvinde sagde hun:

- Jeg kan sagtens forstå det, men måske er det ikke noget, du skal overvære, sagde Anne Berg.

Den grædende kvinde forsøgte at samle sig.

- Jeg skal nok tie stille. Jeg er nødt til at høre det her, fastslog hun.

Og så læste anklager Sune Ploug Sørensen videre.

Om hvordan den 40-årige kvalte Hafida Bourouih med hænderne, og hvordan han umiddelbart efter fandt en ledning og viklede den om den 39-åriges hals.

- Baggrunden for, at han satte ledningen på, var at X (en af parrets to børn, red.) stod uden for døren.

- Der er ikke nogen vej tilbage. Jeg mister alt, gengav Sune Ploug Sørensen den 40-åriges tanker fra politirapporten.

Den 40-årige tog ifølge sin forklaring nogle sorte sække, som han pakkede den dræbte ind i.

Derpå var han ude på en af flere køreture med børnene. Op til sine forældres hus for at hente værktøj. Tilbage til lejligheden for at hente Hafidas ejendele. Og så på udkig efter et sted at grave samleveren ned.

- Børnene faldt i søvn (i bilen, red.), gengav Sune Ploug Sørensen den 40-åriges forklaring.

 Politiet har også sigtet den 40-årige for planer om at ville skære liget over i to med værktøjet.

Ifølge forsvarer Peter Ølholm bestrider hans klient dog dette. Ja, der var en plan, men klienten opgav at fuldføre det.

- Der er tale om tilbagetræden, sagde Peter Ølholm senere under sin procedure.

Liget af den 39-årige Hafida Bourouih blev fundet i morges af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på et sted, som den 40-årige havde oplyst politiet om.

Stedet var et, han havde udvalgt, fordi det var øde - et sted, han tidligere som langdistanceløber var kommet forbi, hvor der ingen mennesker havde været.

Med børnene i bilen kørte han op og slæbte liget hen til gemmestedet.

Dets nærmere placering ønsker politiet endnu ikke ud.

- Jeg tog liget ud af bilen. Børnene sov heldigvis. Jeg får slæbt hende ned i græsset. Det var ret hårdt, der var langt, læste Sune Plough Sørensen op.

Ifølge den 40-årige fik han bugseret liget hen over et hegn og fik rifter flere steder på kroppen.

Da han havde gemt den dræbte kvinde væk, gav han sig til at skjule sine spor.

Gik ned på stranden, lagde sig i havet og prøvede at vaske sig; kørte hjem, vaskede sit tøj, støvsugede, vaskede gulv - og tørrede et tæppe, som Hafida Bourouih lå på, da hun døde, over med klorin.

- Det var der et eller andet der havde sagt ham, at det ville fjerne dna-spor. Han ville ikke tjekke det på internettet. Så ville han se dum ud (hvis politiet gennemgik hans computer, red.), læste Sune Ploug Sørensen op.

Den 40-årige gav sig til at gruble over, hvordan han skulle skaffe sig endeligt af med sin døde samlever.

- Jeg tænker, at jeg bliver nødt til at skære hende i to dele og begrave hende.

Den 40-årige blev anholdt fredag. Kort forinden havde han dog samlet al værktøjet og samleverens effekter i flere sorte plastiksække, som han skilte sig af med, mens han kørte mod Glostrup. På det tidspunkt var Hafida efterlyst, da hun skulle have været på ferie med børnene, men pludselig bare var forsvundet.

- Han havde en fornemmelse af, at politiet ville vente på ham i Glostrup. Han læssede poserne af og forsøgte at gemme dem, så han senere kunne komme og hente dem. Det blev så aldrig aktuelt da afhørte blev anholdt, læste Sune Ploug Sørensen op.

Dommer Anne Berg Jensen besluttede derpå at ophæve navneforbuddet for den 40-årige på anklagerens begæring. Retten nedlagde dog samtidig navneforbud for de to børn, som parret har.

Den 40-årige blev fængslet ind til 21. august 2014. Han skal nu mentalundersøges.

Også da retsmødet var slut, fik følelserne igen frit løb fra tilhørerrækkerne:

- Så nåede du at få titlen som morder, sagde en kvinde, da hun gik forbi den 40-årige.

- Så blev børnene forældreløse, sagde en anden.

Dommer Anne Berg Jensen sørgede derpå for, at den 40-årige forlod retten først, mens tilhørerne - og pressen - måtte vente.