Krimi

De hjælper med at finde forsvundne danskere

Lige nu leder dansk politi efter den 21-årige Kamilla Hantusch fra Padborg og 39-årige Hafida Bourouih fra Glostrup. De to kvinder har været forsvundet i henholdsvis ni og fire dage.

De er blandt de hundredvis af danskere, der hvert år forsvinder - alene i år har politiet efterlyst 502 personer. 24 af dem er stadig ikke fundet.

Nu forsøger en ny organisation at hjælpe med at finde de personer, der er forsvundet.

Sammen med 100 frivillige fra den nystartede organisation Missing People Denmark brugte René Nielsen for to uger siden seks dage på at lede efter en forsvunden mand, der forlod sit hjem i nedtrykt sindsstemning. Med baggrund i det danske militær og erfaring fra den svenske søsterorganisation Missing People Sweden organiserer han eftersøgninger af forsvundne danskere.

- Missing People Denmark skal arbejde for de pårørende. Vi er her ikke for at tage nogens arbejde eller gå i vejen for nogen, siger Missing People Denmarks stifter René Nielsen til TV 2.

Manden Missing People Denmark ledte efter i Hareskoven, var Peter Frederiksens nære ven.

- Vi ville jo gerne vide, hvad der var sket med ham. Det er jo en ret ubehagelig uvished, siger Peter Frederiksen til TV 2.

Sidste år blev 672 forsvundne danskere efterlyst af politiet - af dem er 15 fortsat forsvundet.

Det er politiet, der varetager eftersøgningen af forsvundne danskere, og her hilser man Missing People Denmark velkommen - med forbehold:

- Vi er generelt altid glade for at borgerne vil hjælpe os, og det er vi også for det her nye tiltag. Det skal så også siges, at der kan være situationer, hvor vi siger pænt nej tak, fordi vi har nogle spor eller noget, vi skal have sikret først, siger Carsten Andersen, kommunikationsmedarbejder i Rigspolitiet..

- Vi er overhovedet ikke ude på at gå i vejen for nogen, men man kommer altså også dertil, hvor efterforskningen den måske fortsætter og politiet har brug for hjælp og det er der vi kan komme ind og støtte dem, siger René Nielsen.

Efter seks dages systematisk søgen i skoven med både hunde og droner fandt frivillige fra Missing People Denmark den forsvundne mand død. For de pårørende betød det, at de endelig fik vished:

- Det var befriende. Samtidig med at man selvfølgelig bliver ked af det, fordi det er der, realiteterne går op for en. Hvor det bliver virkeligt, siger Peter Frederiksen.

Det er gratis at få Missing People til at organisere en eftersøgning. Organisationen drives med hjælp fra sponsorer.