Krimi

Fem savnes stadig: Nu rejser seks indiske drenge hjem

De seks indiske drenge, som er blevet fundet efter at være stukket af fra et håndboldstævne i Nordjylland, bliver i dag sendt på et fly tilbage til Indien.

Det fortæller Andensekretær med ansvar for informationsafdelingen på den indiske ambassade, Rajesh Lal til tv2.dk.

- Min kollega er i gang med at undersøge flyafgange, som drengene kan komme med. Vi kigger på 2-3 forskellige fly, siger han og tilføjer, at drengene formentlig allerede er taget i lufthavnen. De blev først indkvarteret på et asylcenter, men siden i forgårs har drengene befundet sig på Den Indiske Ambassade i København.

Repræsentanter vil sørge for, at drengene kommer ombord på flyet, men vil ikke eskortere drengene hele vejen til Indien.

I følge Rajesh Lal er drengene alle glade og glæder sig til at komme hjem til deres familier i det nordlige Indien. Ambassaden har været i kontakt med drengenes forældre og drengene har også selv talt i telefon med forældrene.

Dermed afviser Den Indiske Ambassade, at drengene skulle være stukket af fra håndboldstævnet, fordi de frygtede at blive afstraffet fysisk af deres trænere. Den nærmere årsag til at drengene forlod håndboldstævnet, kender ambassaden ikke.

Trænerne rejste tilbage til Indien for et par dage siden. Ambassaden har ikke siden været i kontakt med dem om sagen.

Yderligere fem indiske drenge er fortsat forsvundet i Danmark, deres visa udløber midnat. De seks drenge, som nu sendes tilbage til Indien, har ikke kunne fortælle, hvor de fem andre drenge opholder sig.

På Den Indiske Ambassade afventer man nu, at de danske myndigheder finder de fem drenge.

- Vi vil hjælpe dem, som vi gør med alle indiske statsborgere, hvis de kommer til os, siger Rajesh Lal.