Krimi

Overvåget af Se og Hør: Det er voldsomt intimiderende

Mindst 86 personer er blevet ulovligt overvåget af Se og Hør. Det viser en liste med navne, som BT offentliggør lørdag.

Listen indeholder navne på både kendte og ikke-kendte danskere. Personerne, der ikke er kendte af offentligheden, har dog alle det til fælles, at de har en nær relation til en kendt.

Advokat og personlig ven af prins Joakim, Christian Scherfig, er nævnt på listen, og han er chokeret over, at han er blevet overvåget.

- Jeg synes selvfølgelig, det er voldsomt intimiderende at være blevet kigget over skulderen på den måde, at Se og Hør har fulgt med i, hvor jeg har spist middag, eller hvor jeg har været henne på ferie, siger han.- Jeg er overrasket i den forstand, at jeg i offentligheden ikke er interessant, så der må være andre årsager til det. For det er jo ikke, fordi jeg har en offentlig sportsprofil, eller noget andet. Mit erhverv er jo ikke af en karakter, som tilsiger, jeg skal være på forsiden af Se og Hør.  

Christian Scherfig har flere gange undret sig over, hvor Se og Hør havde deres informationer om ham fra, men han har aldrig mistænkt ugebladet for at overvåge systematisk eller bruge kriminelle metoder.

Advokaten overvejer nu, om han vil koble sig på det gruppesøgsmål, som Morten Helveg vil indlede. Og han opfordrer også andre, der har været udsat for den ulovlige overvågning, til at bakke op om gruppesøgsmålet 

Se hele interviewet med Christian Scherfig i klippet øverst.

Se og Hør-overvågning

Se og Hør overvågede mindst 86 kendte og ikke-kendte danskere. Se eksempler herunder.

Ikke-kendte:

Charlotte og Preben Damgaard, der er svigerinde og bror til Erik Damgaard, Marek Stawowy, der er ven med Anders Fogh Rasmussen, Jesper Ravn, der er gift med Rigmor Zobel, Christian Scherfig, der er ven med prins Joachim og flere andre.

Kendte tv-værter:

Cecilie Frøkjær, Camilla Ottesen, Claus Elming, Kim Bildsøe Lassen, Morten Ankerdal.

Kendte sportsfolk:

Peter Schmeichel, brødrene Laudrup, Jesper Grønkjær og Nicolas Kiesa.