Krimi

Ken B.: Aller-toppen tjente pengene på overvågning

Fredag kunne TV 2 afsløre, at flere danske toppolitikere er blevet overvåget af Se og Hør.

TV 2 er kommet i besiddelse af flere SMS’er, der viser, at ugebladet blandt andre har overvåget Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard ved hjælp af den såkaldte tys-tys-kilde.

SMS’erne er en korrespondance mellem tys-tys-kilden og tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen. Og offentliggørelsen af beskederne har været vigtig for Ken B. Rasmussen, fordi de dokumenterer Se og Hørs massive overvågning af blandt andet danske politikere.

- Jeg var lidt vred over, at Aller for nogle dage siden ikke ville udlevere deres computere og beviser til politiet. Og de beskytter sig bag kildebeskyttelsen, siger Ken B. Rasmussen til TV 2.

- I mit univers drejer det sig ikke om kildebeskyttelse. Det drejer sig om Aller-beskyttelse, siger han.

Gennem sit arbejde hos IBM kunne tys-tys-kilde finde oplysninger om kendte danskere i dankortsystemet, og ifølge Ken B. Rasmussen står ledelsen hos Aller bag den ulovlige overvågning,

- Som jeg har sagt hele tiden. Det er cheferne, der har orkestreret det her, og det er toppen, der har levet og tjent pengene på det her, siger han.  

Se, hvilke danske toppolitikere Se og Hør har overvåget her.

Se og Hør-sagen

  • I romanen, Livet, det forbandede, skrevet af en tidligere Se og Hør-journalist, beskrives det, hvordan journalister på en fiktiv redaktion gennemfører ulovlig overvågning af et stort antal kendte danskere.
  • Det sker i perioden 2008 til 2012 med hjælp fra en IT-specialist hos IBMs, der angiveligt brugte sin stilling til at levere informationer om kendte og kongeliges brug af kreditkort.
  • Bogen er fiktion, men flere af påstandene kan dokumenteres.