Krimi

Var bankerot: Så vildt løj Dinesen om sin formue

- 22-årig god for 20 mio.

- Jeg kan hæve 20 millioner kroner.

Så bombastisk var beskeden til både Ekstra Bladet og BT i november i fjor, da den 22-årige iværksætter og direktør Mads Grønlund Dinesen skulle medvirke i TV 3-programmet Kræsne Købere.

Men nu er millionerne og luftkastellet smuldret for den 22-årige, der i Retten i Glostrup i dag har erkendt flere end 30 strafbare forhold - hovedsageligt økonomisk svindel.

Allerede i november var Mads Dinesen dog - i modsætning til, hvad han påstod i medierne og over for TV 3 - så flad, at han ved hjælp af falsk kredit købte Ipads og smartphones, som han solgte videre på Den Blå Avis til cirka 300.000 kr.

Det erkendte han i dag i retten, og det var blot én af flere fiduser, som den selvudnævnte iværksætter benyttede sig af for at leve i sus og dus.

28. maj 2013 videresolgte Mads Grønlund Dinesen B&O-udstyr for 107.000 kr. for at skaffe penge i en fart.

- Jeg tjente mine penge på bedrageri, sagde han i dag.

Politiet mener, at Mads Grønlund Dinesen - sammen med en 33-årig navneforbudsbeskyttet jetset-direktør, der skal for retten senere - har snydt og bedraget sig til luksus fra marts 2012 til september 2013.

Det drejer sig blandt andet om en eksklusiv middag i Rungsted, som han aldrig betalte, B&O-anlæg og en luksusbil.

Om direktøren og sin privatøkonomi sagde Mads Dinesen i dag i retten:

- Jeg forklarer ham min situation, og jeg fortæller, at jeg ikke har råd til husleje, og at jeg har en pæn bil, men at jeg ikke engang har råd til benzin, sagde Mads Dinesen i retten.

Mads Dinesen er blevet døbt 'Champagnedrengen' - et tilnavn han har fået, dels fordi han er glad for dyr champagne, men også fordi han i 2012 tømte en flaske champagne til 75.000 kr. i fattighullet i København.

At det høje forbrug skete med bedrageri, og at Mads Dinesen i realiteten ikke selv ejer en krone, indrømmede han blankt i retten. Her kom det blandt andet frem, at han i en mail til den 33-årige medsigtede havde skrevet, at han var 'på røven', og at han skulle bruge penge i en fart.

Anklager Samra Sikandar sagde under afhøringen, at det vidnede om en mand, der ikke havde styr på økonomien, og svaret kom ærligt:

- Der er overhovedet ikke orden i det.

Ifølge Dinesen tjener han i dag cirka 25.000 om måneden på konsulentarbejde.

Du kan læse mere meget om hans største og værste mediestunts her:

Mads Grønlund Dinesen blev anholdt i februar sammen med den 33-årige jetset-direktør i en koordineret politiaktion på baggrund af mistanke om svindel for 30 millioner kroner.

Direktøren erkendte i dag næsten uden forbehold flere end 35 strafbare forhold - herunder en kapitalforhøjelse på 17 millioner i Dinesens firma, Dikoin Denmark Holding Aps.

Det skete ifølge anklageren, så Mads Dinesen kunne bevise over for TV 3–programmet Kræsne Købere, at han virkelig var så velhavende, som han påstod. Dinesen forklarede i retten, at der allerede på det tidspunkt var så mange skriverier om hans person i medierne, at han ikke kunne få kredit.

Han mente dog ikke, at kapitalforhøjelsen var for egen vindings skyld.

På TV 3's hjemmeside præsenterer kanalens tv-program Kræsne Købere ham således:

Han elsker kaviar og champagne, hader gult træ – og er efter eget udsagn kræsen, fordi han har råd til det.

Søger: En strandvejsvilla nord for København tæt på vandet, i gennemført stil og features som spa og pool er et plus.

Budget: 16 millioner kroner.

TV 3 fastslog i februar over for BT, at sagen kunne få konsekvenser for Mads Dinesen, hvis han blev dømt. Indtil det skete, ville kanalen dog fortsat  - trods sigtelsen - sende programmet med 'Champagnedrengen'.

- Vi har afsluttet optagelserne til næste sæson af 'Kræsne købere', så umiddelbart får det ikke nogen konsekvens. Lige nu er der tale om en sigtelse og en anholdelse, og så må vi se, hvis det ender med en tiltale, hvad det får af konsekvenser, sagde pressechef Søren Hedman dengang.