Krimi

I retten: Dinesen erkender alt fra narko til bedrageri

37. Det var antallet af forhold, som anklageren i dag fremlagde mod den bedragerisigtede Mads Dinesen, også kendt som ’Champagnedrengen’.

Mads Dinesen blev anholdt 13. februar i år og fremstillet i grundlovsforhør den efterfølgende dag. Her drejede sagen sig om 15 forhold om alt fra dokumentfalsk og kapitalforhøjelse, men da anklager Samra Sikandar halvforpustet blev færdig med listen, var der altså kommet 22 nye forhold til. Dinesen erkendte sig skyldig i stort set alle forhold – med en lille krølle på halen, som hans forsvarer Ole Schmidt sagde flere gange.

Den lille krølle på halen dækkede i de fleste tilfælde over beløbet i de forskellige forhold, men alt i alt, bøjede Dinesen hovedet og erkendte sig skyldigt i stort set alt.

Vold mod tjenestemand og besiddelse af narko

Som tv2.dk før har beskrevet, så er de fleste af forholdene svindel, der er blevet brugt til at føre den vilde livsstil, han er kendt for i medierne. Et af de mindre forhold drejer sig om en frokost for 2866 kroner i bistroen på Rungsted Havn, som Dinesen ikke var i stand til at betale. Samtidig var der kommet forhold til, der dækkede forsøg på vold mod tjenestemand, da Dinesen forsøgte at slå ud efter en tjenestemand. Om den sag sagde forsvarer Ole Schmidt:

- Han kan ikke huske det, han var knokkel-fuld.

Samtidig var der i tillæg forhold om overtrædelse af loven om euforiserende stoffer, da Dinesen havde været i besiddelse af både kokain og hash til eget forbrug. Dinesen erkendte, at han havde hash i skuffen, men nægtede sig skyldig i besiddelse af kokain.

- Politiet finder det i bunden af min sofa, så det har ligget der, efter jeg holdte en fest. Det er ikke noget, jeg har købt, det har været der til en fest. Jeg vidste ikke, at det var der, så havde jeg taget det, sagde han i retten.

Samtidig var der også flere overtrædelser af færdselsloven, som jetsetteren erkendte sig skyldig i. Det drejede sig blandt andet om at han flere gange have kørt bil, selvom han tidligere var blevet frakendt kørekortet.

'Champagnedrengen' jokede i retten

I forholdene om de større beløb for svindel og bedrageri blev størrelsen på beløbende diskuteret, mens forsvarer Ole Schmidt hævdede, at det ikke var ’uberettiget vinding’, som anklageren mener. Det drejer sig blandt andet om kapitalforhøjelse på 17 millioner i Dinesens firma, Dikoin Denmark Holding Aps. Det skete blot, så Mads Dinesen kunne bevise over for TV 3 – programmet Kræsne Købere, at han virkelig var så velhavende, som han påstod.

Mads Dinesen var iklædt mørt jakkesat og var flankeret af sin forsvarer Ole Schmidt. ’Champagnedrengen’, der lignede en, der netop er hjemvendt fra ferie, sad under hele retsmødet stille og kiggede ned i papirerne

Det skete i retslokale 404 i retten i Glostrup. Lokalet bliver ofte brugt til sager mod bandeledere, da lokalet er let at bevogte. Her har blandt andet siddet Black Cobra boss på anklagebænken, og i dag var det så Mads Dinesen, der gæstede lokalet i en større sag om svindel.

Efter en kort pause var Mads Dinesen tilbage i retslokalet. Her jokede han med, at han ville finde sin iPad frem, så han kunne følge dækningen. Til en journalist i retten forklarede han med et smil, at den røde kulør skyldes, at han har ligget på stranden i fire timer.

Anklageren skal nu tage stilling til, om man kan acceptere forsvarets indsigelser.

Opdateres….