HA-rocker tiltalt for at brænde politibiler af

16x9
Politiet mener, at Hells Angels-rocker brændte garageanlæg med seks politibiler ned Foto: Marie Linddahl

En 35-årig mand, der ifølge den særlige politienhed Task Force Vest er medlem af rockergruppen Hells Angels, er netop blevet tiltalt for brandstiftels

En 35-årig mand, der ifølge den særlige politienhed Task Force Vest er medlem af rockergruppen Hells Angels, er netop blevet tiltalt for brandstiftelse rettet mod ordensmagten.

Ifølge anklageskriftet er den 35-årige identisk med den person, som 20. juli 2012 omkring kl. 00.30 gik hent til et garageanlæg i Silkeborg, overhældte seks politibiler med benzin og stak ild på.

Alle biler og garageanlægget brændte ud.

Politiet udloddede efter branden en dusør på først 5.000 kr. og siden det dobbelte, men det er ikke dusøren, der har ført til anholdelsen af den 35-årige HA-rocker.

- Det er vores egen efterforskning, der har ført os på sporet af manden, siger Bent Riber Nielsen, Midt- og Vestjylland Politi.

Sagen indgår i et større narko-kompleks, som Task Force Vest mener at have oprullet.

Den 35-årige HA-rocker er også tiltalt for ved to lejligheder at have overdraget eller deltaget i indsmuglingen af samlet set 5,1 kilo amfetamin i 2013.

I juni 2013 mener politiet, at han overdrog 1.063,1 gram amfetamin til to personer. Deres rolle skal have været at sælge narkoen videre til en større personkreds.

Den 35-årige er også tiltalt for i november 2013 at have deltaget i indsmuglingen af 4.073 gram amfetamin sammen med folk med bånd til Bandidos og bandegrupperingen Black Cobra.

HA-rockeren skal efter politiets opfattelse have aftalt med to Black Cobra-medlemmer, at én af de to transporterede amfetaminen til en motorvejsafkørsel i Aabenraa i Sønderjylland.

Her skulle bandemedlemmet have afleveret narkoen til en mand, der ifølge politiet er prøvemedlem af Bandidos.

Narko-leveringen mislykkedes dog, da politiet anholdt det 22-årige bandemedlem.

Den 35-årige afviser, at han skulle have noget som helst med sagen at gøre.

- Han nægter sig skyldig i både brandstiftelse og de to narko-forhold, siger Berit Ernst, der er forsvarer for den 35-årige.

Sagen er endnu ikke berammet, oplyser Retten i Viborg.