Krimi

Tricktyve lænser dankort for kvart million

Fingernemme tricktyve har været på spil i Vestjylland. Torsdag før Bededagsferien fik Else Madsen fra Skjern stjålet sit dankort, og over de næste par dage blev det misbrugt for næsten en kvart million kroner. Først da banken ringede mandag formiddag, opdagede Else Madsen, at hun manglede sit dankort.

Else Madsen kunne ikke umiddelbart forstå, hvordan hun skulle have mistet det. Men da hun kom i tanke om den sidste gang, hun brugte kortet, mindedes hun en mærkelig episode. Else Madsen havde netop været inde og handle i det lokale supermarked og betalt med sit dankort, da hun ude på parkeringspladsen blev stoppet af en mand:

- Han står med et kort og spørger mig, om jeg kan hjælpe ham med, hvor den nærmeste vej er til motorvejen, forklarer Else Madsen.

Men manden var egentlig ikke interesseret i at finde vej. Han var en del af en gruppe tricktyve, der havde holdt øje med Else Madsen. Inde i supermarkedet havde to af hans medgerningsmænd afluret Else Madsens pinkode og på vej ud af forretningen, ringede de til gerningsmanden, der ventede udenfor, og som havde til opgave at standse og distrahere Else Madsen.

Imens Else Madsen viste manden med kortet vej, fik medgerningsmænd listet Else Madsens pung op af hendes taske, taget hendes dankort og lagt pungen tilbage i tasken igen, uden hun opdagede noget. Hun var dog lidt mistænksom omkring manden, der spurgte om vej:

- Så jeg vil sådan lige se, om jeg har min pung. Lige fordi jeg tænker argh, man ved aldrig. Men jeg har min pung og jeg går ind i bilen og jeg kører, fortæller Else Madsen.

Fordi Else Madsen ikke opdagede, at hun manglede sit dankort, får tyvene frit spil til at misbruge hendes kort. Over de efterfølgende helligdage, bliver det misbrugt i butikker og hæveautomater over hele landet.

Det var først, da banken opdagede misbruget om mandagen, at kortet blev spærret. Og først der gik det op for Else Madsen, at hendes kort var væk.

- At de kan tage sådan noget, uden man opdager det. Det synes jeg er meget uhyggeligt og frustrerende, fortæller Else Madsen.

Ifølge politiet er der tale om professionelle tyve fra Østeuropa.

- Vi går ud fra, at det er en del af en større gruppe eller en organiseret kriminel bande, som står bag det her, forklarer jens Ole Pedersen, leder af lokalpolitiet i Ringkøbing.

Se mere om sagen torsdag aften i Station 2 Efterlyst kl. 20.50 på TV 2 eller TV 2 PLAY.

Du kan se TV 2 på TV 2 PLAY her.

 Hvis du ikke allerede er tilmeldt TV 2 PLAY, kan du gratis oprette dig som bruger på www.tv2play.dk. Første måned er gratis.