Krimi

Far dømt for at skjule søn der skulle tvangsfjernes

En 45-årige mand er tirsdag ved Københavns Byret blevet idømt seks måneders fængsel for at hjælpe sin 8-årige søn, der skulle tvangsfjernes, med at holde sig skjult i 15 måneder.

Faren blev dømt for at have overtrådt loven om social service. Han skal dog ikke i fængsel. Tre af månederne er gjort betinget, og resten regnes for at være udstået ved varetægtsfængslingen. Drengens 46-årige mor, der ligeledes var tiltalt i sagen, blev frifundet.

Forældrene var tiltalt for at have holdt deres søn skjult på Amager i København. Drengen var efterlyst i næsten 15 måneder, efter at Lollands Kommune havde besluttet, at han skulle fjernes fra forældrene og anbringes i familiepleje.

Fandt forældre gennem tv-indslag

Det fik forældrene til at gå under jorden med deres søn. I september sidste år medvirkede faren og drengen i TV Avisen på DR 1, hvor man blandt andet så, hvordan faren forsøgte at undervise sin søn.

Gennem tv-indslaget fandt politiet frem til familien i en lejlighed på Amager. Forældrene var ikke villige til at udlevere sønnen, og derfor begyndte en større politiaktion. Politiet havde både et forhandlingshold, adskillige patruljevogne samt ambulancer ved lejligheden.

I næsten et døgn forsøgte Københavns Politi at overtale et forældrene til at komme med den dengang niårige dreng.

Omkring klokken fire om natten opgav politiet forhandlingerne og trængte ind i lejligheden.

- Forhandlingerne skred ikke frem i en retning, der var positiv, så derfor var det vores vurdering, at hvis vi trak det længere ud, ville det påvirke barnet endnu mere, sagde Henrik Møller Jakobsen, vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, dengang til Ritzau.

Faren var ligeledes tiltalt for have overtrådt straffeloven ved at true politiet med en saks og kaste med genstande og for at have berøvet sin søn friheden ved at tilbageholde ham i et værelse i lejligheden, men blev frifundet for de to forhold.