Krimi

Se og Hør-sag: Store mængder it-udstyr beslaglagt

Efterforskningen i Se og Hør-sagen vil blive langvarig. Ud over de mange detaljer og personer, som indgår i sagen, skal politiets efterforskere nemlig igennem store mængder it-materiale, som er blevet beslaglagt i løbet af efterforskningen.

Senest er der foretaget ransagninger i forbindelse med, at to tidligere chefredaktører på ugebladet, Henrik Qvortrup og Kim Henningsen, er blevet sigtet.

- Der er blevet beslaglagt forskellige effekter hos to tidligere chefredaktører. Det drejer sig om computere, telefoner, USB-stik, men også almindelige papirer, fortæller politiinspektør Bent Isager-Nielsen fra Københavns Vestegns Politi til Ritzau.

Politiinspektøren vil ikke bekræfte navnene på de sigtede, men begge eksredaktører har torsdag offentligt meldt ud, at det er dem, der er tale om.

I undersøgelsen af it-materialet samarbejder politiet på Vestegnen med Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center, hvor man er eksperter i at gennemgå store mængder data.

- Der er tale om betydelige mængder, i og med vi både har ransaget hos Aller Media og hos flere privatpersoner, fortæller Bent Isager-Nielsen.

Sammenlignes med sag om grov økonomisk kriminalitet

Ifølge ham kommer efterforskningen derfor også til at tage et godt stykke tid. Han tør ikke komme med et bud på, hvor længe der vil gå, før efterforskningen er overstået.

- Du kan godt sammenligne det lidt med en sag om alvorlig økonomisk kriminalitet, hvor der for eksempel bliver beslaglagt en mængde computere hos en virksomhed. Vi har både efterforskere og jurister, som er knyttet op på sagen, fortæller Bent Isager-Nielsen.

Sager om grov økonomisk kriminalitet kan være blandt de tungeste rent efterforskningsmæssigt. Det kan tage både måneder og år, før sådanne sager er klar til at komme for retten. Og når det sker, er der ofte tilvejebragt så meget bevismateriale, at selve retssagen også bliver langstrakt.

Hvad der indtil nu er kommet frem via det beslaglagte materiale, vil Bent Isager-Nielsen ikke kommentere. Ej heller om materialet har bestyrket grundlaget for de sigtelser, som er blevet rejst.