Krimi

Politi anholder journalister og ransager Se og Hør

Med retskendelser fra Retten i Glostrup har Københavns Vestegns Politi onsdag foretaget ransagninger på fire adresser i Storkøbenhavn.

Det drejer sig om ransagninger hos medievirksomheden Aller Media A/S samt hos to journalister, som tidligere var ansat på Se og Hør.

Desuden er forlaget, der har udgivet tidligere reporter på Se og Hør, Ken B Rasmussen's bog 'Livet, det forbandede', blevet ransaget.

Ligesom Ken B Rasmussen og en anden journalist med tilknytning til Se og Hør er anholdt. De vil blive sigtet, afhørt og løsladt, oplyser politiet.

- Dagens ransagninger drejer sig om at sikre beviser hos mistænkte, siger politiinspektør Bent Isager-Nielsen.

Han oplyser, at ransagningerne er sket i et samarbejde mellem Københavns Vestegns Politi, Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center (NC3) og til dels Skat - omend Skat ikke aktivt har deltaget i ransagningerne.

Journalisterne er ifølge politiet under mistanke for i et større antal tilfælde som ansatte på Se og Hør at have formået en tidligere IBM-ansat med adgang til data hos Nets – den såkaldte 'tys-tys kilde' - til uberettiget at have skaffet sig adgang til andre personers oplysninger hos IBM og Nets, hvorefter han mod betaling af et større beløb udleverede de to firmaers forretningshemmeligheder i form af en række offentligt kendte personers kreditkortoplysninger til en gruppe af ansatte på Se og Hør.

Forfatteren til bogen er tidligere afhørt af Københavns Vestegns Politi uden sigtelse - men med en sigtets rettigheder.

I forbindelse med ransagningen hos Aller Media A/S blev der rejst sigtelse mod medievirksomheden, som efter politiets opfattelse er den "juridiske person" bag Se & Hør.

Hvorledes de sigtede stiller sig til sigtelserne, ønsker Bent Isager-Nielsen ikke at kommentere. Han ønsker heller ikke at kommentere medieforlydender om ’tys-tys kildens’ mulige misbrug af andre systemer, men oplyser, at Københavns Vestegns Politi er opmærksom på andre eventuelle kriminelle forhold i sin efterforskning.

En fjerde ransagning er i dag foretaget hos udgiveren af den omtalte bog, forlaget Bogkompagniet. Ransagningskendelsen er indhentet i retten efter retsplejelovens bestemmelser om ransagning efter beviser hos ikke-mistænkte – og hverken forlaget eller dets indehaver er mistænkt i sagen.

- Der venter fortsat en betydelig efterforskning med undersøgelser af materiale, vi har beslaglagt, afhøringer af vidner og mistænkte med videre, siger politiinspektør Bent Isager-Nielsen i politiets pressemeddelelse.

Artiklen opdateres...