Krimi

Derfor ransager politiet først Se og Hør nu

Mandag den 28. april begyndte sagen om Se og Hør's hemmelige kreditkortkilde at rulle.

Ugebladet havde gennem en årrække haft en hemmelig kilde i IBM og Nets - en 'tys tys'-kilde, der forsynede Se og Hør med oplysninger om kendte og kongeliges private sving med kreditkortet.

Alligevel er det først onsdag, at efterforskere fra Københavns Vestegns Politi har ransaget Allers hoveddomicil, hvor Se og Hør også har sine redaktionslokaler.

To uger og to dage efter, at politiet indledte sin efterforskning.

- Vi har bygget sagen op med afhøringer og andre undersøgelser, der så har gjort, at nu er tiden kommet til, at man tager de skridt i brug, siger politiinspektør Bent Isager-Nielsen til TV 2 News.

Politiet arbejder på den måde, hvor der først skal fakta og lovgrundlag på plads, inden en ransagning er mulig, forklager politiinspektøren.

- Det er faktisk gået relativt hurtigt, fra vi gik ind i sagen, til det stadie, efterforskningen er på nu, vurderer Bent Isager-Nielsen.

Onsdag har politiet ud over ransagningen hos Aller også ransaget forlaget Bogkompagniet, der har udgivet bogen 'Livet, det forbandede', der fik hele sagen til at rulle.

Samt hjemadresserne hos forfatteren Ken B Rasmussen og en anden journalist, en reporter, der ligesom Ken B Rasmussen har arbejdet på Se og Hør.

Desuden er begge journalister anholdt og sigtet i sagen - men vil senere onsdag blive løsladt igen efter endt afhøring.

Bent Isager Nielsen vil ikke gå i detaljer med hvilke effekter, politiet har beslaglagt - kun, at der kan være tale em en lang række genstand, som eventuelt kan indeholde dokumentation.

- Det kan både være computere, usb-stik ringbind, det kan være alt muligt. Det vil jeg ikke diskutere nu, og der kan også gå noget tid, før vi har overblik over det, vi har fundet, siger Bent Isager-Nielsen.

Indtil videre har politiet meldt ud, at den hemmelige tys tys-kilde - en 45-årig mand fra Storkøbenhavn - er sigtet, ligesom de to journalister i dag er føjet til listen.

Desuden er selve Aller sigtet som 'juridisk' person i sagen - hvilket ifølge Straffeloven kan føre til en bødestraf.

- Sagen rykker sig hele tiden, og der vil helt sikkert ske yderligere sigtelser i sagen, siger Bent Isager-Nielsen.