Krimi

Camilla Miehe-Renard: Jeg blev afpresset af Se og Hør

Tv-vært og redaktionschef Camilla Miehe-Renard blev afpresset af Se og Hør i forbindelse med sin graviditet, længe inden hun fødte en datter i 2004.

Ugebladet truede ifølge Miehe-Renard med at gå ud med historien om graviditeten på et meget tidligt tidspunkt - men tilbød så at udskyde historien, hvis hun til gengæld stillede op til interview.

- Jeg var gravid, helt nygravid, og havde kun været det i nogle få uger. Det var kun min mand og jeg, der vidste det. Jeg var 38 år, og vi havde det sådan, at vi ville ikke gå ud med det, før vi vidste, at der blev et barn ud af det, siger Camilla Miehe-Renard til TV 2 News.

Camilla Miehe-Renard fortæller om oplevelsen:

- Så ringer telefonen. Det er Se og Hør, der ved, at jeg er gravid. Jeg fik et chok, for der var ingen, der vidste det. Jeg starter med at benægte alt, men de sagde, at det kunne jeg godt glemme, de var helt sikre. De sagde, at de ville skrive historien om mine lykkelige omstændigheder, og det var jeg ikke interesseret i.

- Jeg brød sammen og blev rigtig ked af det og appellerede til journalisten, om han ikke nok ville vente, fordi vi havde alle de her forbehold. Jeg var 38 år gammel og der kunne gå så meget galt, siger Camilla Miehe-Renard.

Men der var ikke noget at gøre, fortalte journalisten ifølge Miehe-Renard. Det eneste, journalisten havde hjemmel til, var at vente, hvis hun til gengæld frivilligt stillede op til interview og fortalte historien af egen drift - lidt senere.

- Det havde jeg ellers ikke gjort i mange år på det tidspunkt til Se og Hør. Vi havde ikke talt sammen i mange år, og det gjorde jeg så i denne her anledning.

- Det er ren afpresning og en følelse af total afmagt overfor noget så latterligt over en historie, der ikke burde interessere andre end familien og de nærmeste venner, siger Camilla Miehe-Renard.

- I sådan en sårbar situation er det så ondt at få sat kniven på struben på den måde og få at vide, at du skal levere. Du skal give mig - for ellers gør jeg. Det er følelsesmæssig afpresning, siger hun.

Fremgangsmåden med at afpresse kilderne er ifølge tv2.dk's oplysninger brugt i mere end et tilfælde - hvilket bekræftes af Elisa Lykke, der er presseagent for kendte mennesker. Hun har hørt historierne før - og i flere tilfælde.

- Man bliver modarbejdet og decideret truet, og det er ikke noget, man kan acceptere på en arbejdsplads, siger Elisa Lykke.

Hun mener, at der vil komme flere historier frem nu, fordi skandalen ruller, og fordi man måske har behov for at få en forklaring.

- Jeg tror også, at der er mange af de her mennesker, der har været inde og pege på familie og venner med anklager, som de nu kan se er helt forkerte, siger Elisa Lykke.

Chefredaktør på Se og Hør, Niels Pinborg, ønsker ikke at udtale sig om sager, der ligger før hans tid - Rigshospitalet har overfor TV 2 lovet, at man vil igangsætte en undersøgelse.