Krimi

Politiet venter flere sigtelser i Se og Hør-sag

Københavns Vestegns Politi forventer, at der vil blive rejst sigtelser mod flere personer i sagen om Se og Hørs hemmelige kilde i Nets.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse, efter at den hemmelige tys tys-kilde tirsdag er blevet afhørt og sigtet i sagen.

- Efterforskningen koncentrerer sig lige her og nu om den ansatte i Nets, hans kontaktperson(er) på bladet, bladets ledelse, den juridiske person bag Se og Hør og muligvis visse journalister, politiinspektør Bent Isager-Nielsen, efterforskningschef ved Københavns Vestegns Politi, i en pressemeddelelse.

Politiets granskning af sagen blev indledt 28. april, hvor dagbladet BT omtalte den formodede læk - en efterforskning, der rettede sig mod mistanken om, at der uberettiget var videregivet følsomme oplysninger.

Politikredsen har efterfølgende modtaget en række anmeldelser fra enkeltpersoner, ligesom en række af 'de involverede personer' er blevet afhørt.

Desuden er der foretaget en række it-undersøgelser - som politiet ikke vil nærmere ind på - ligesom tys tys-kilden er identificeret som en 45-årig dansk mand, der er bosiddende i Storkøbenhavn.

- Tirsdag eftermiddag blev han afhørt, og han er nu blevet sigtet for overtrædelse af både kapitlet i straffeloven om freds- og ærekrænkelser og afsnittet om formueforbrydelser, lyder det i politiets pressemeddelelse.

 - Mistankegrundlaget drejer sig nærmere om, at Se & Hør i en periode fra 2007 til 2012 skulle have modtaget oplysninger om kendte personers dankorttransaktioner fra Nets, det tidligere PBS, med henblik på, at bladets journalister kunne følge de kendte, siger politiinspektør Bent Isager-Nielsen, efterforskningschef ved Københavns Vestegns Politi.

Efterforskningen, der må formodes at blive ganske langvarig, sker i samarbejde med Rigspolitiets nye Cyber Crime Center.

Selve undersøgelsen af en eventuel sikkerhedsbrist hos Nets/IBM indgår ikke i politiets efterforskning. Det ligger ved de relevante tilsynsmyndigheder. 

Artiklen opdateres...

Tys tys-kilde er sigtet for:

Sigtelsen omhandler overtrædelse af straffelovens § 263 stk. 3, jfr. stk. 2 og § 299a, jfr. markedsføringslovens § 19, jfr. straffelovens § 23 samt overtrædelse af straffelovens § 299 stk. 2.