Krimi

Nu er Tys Tys-kilde afhørt af politiet

Se og Hørs såkaldte tys-tys-kilde er tirsdag blevet afhørt af Københavns Vestegns Politi.

Det oplyser hans advokat, Michael Juul Eriksen, til TV2.

- Han er blevet sigtet efter to paragraffer. Nemlig markedsføringsloven og Straffelovens §263, siger Michael Juul Eriksen.

§263, der handler om hemmeligt at skaffe oplysninger fra lukkede meddelelser - med skærpende omstændigheder, hvis der er tale om et organiseret og systematisk misbrug.

Hvordan forholder han sig så til sigtelserne?

- Vi har ikke forholdt os konkret til nogle af sigtelserne, siger Michael Juul Eriksen.

- Vi kørte ned til til politigården med henblik på, at han skulle sigtes med de rettigheder, som hører sig til. Det handler blandt andet om, at han har - ret til en forsvarer - og at jeg som hans forsvarer har ret til at se sagens akter, siger Michael Juul Andersen til tv2.dk.

Og det var netop det, der sket, da it-specialisten klokken 15.15 ankom til Københavns Vestegns Politi sammen med sin advokat.

- Vi sætter os alene og ser det materiale igennem, som foreligger i sagen, og på baggrund af det afgiver han en overordnet forklaring til politiet, siger Michael Juul Eriksen.

Herefter vil politiet løbende sende sagens akter til tys-tys-kildens forsvarer - og på et tidspunkt vil han igen skulle ind på politigården for at afgive en mere detaljeret forklaring.

Artiklen opdateres...

En sigtets rerttigheder

Det er helt almindelig procedure, en person, der kan have foretaget strafbare handlinger afhøres med en sigtets rettigheder. Rettighederne er en af retssamfundes grundpiller - og betyder ikke, at den pågældende er skyldig.

Blandt de særlige rettigheder er:

  • Du har ret til ikke at udtale dig.  
  • Du har ret til en advokat. Du kan vælge en advokat, du kender, eller du kan bede om at få en advokat beskikket.  
  • Du skal have at vide nøjagtigt, hvad du er sigtet for.  
  • Du har ret til at have din advokat med til alle afhøringer hos politiet og i retten.  
  • Afhøringen må ikke trækkes ud alene for at fremtvinge en tilståelse.  
  • Du kan ikke straffes for falsk forklaring - men må ikke straffrit skyde skylden for noget kriminelt på en anden.  
  • Hvis din advokat ikke er til stede, når afhøringen begynder, kan du nægte at udtale dig, indtil din advokat er til stede.  
  • Du har ret til at spørge din advokat om, hvorvidt du skal besvare spørgsmålet eller lade være - ikke, hvordan du skal besvare spørgsmålet.