Krimi

Se og Hør-forfatter til politiet: Ja, det hele er rigtigt

Den tidligere Se og Hør-reporter Ken B. Rasmussen, som med romanen 'Livet, det forbandede' har sat gang i en større medielavine om betalte kilder og ulovlig overvågning af kendte og kongelige, er nu blevet afhørt af politiet.

Det er sket med en sigtets rettigheder og i selskab af en advokat.

- Jeg kommer lige fra afhøring hos Vestegnens Politi, siger Ken B Rasmussen til tv2.dk.

Overfor TV 2 bekræfter han, at de anklager og beskrivelser af arbejdsmetoderne på ugebladet, der er kommet frem i medierne, er korrekte - og det har han ikke lagt skjul på overfor myndighederne.

Desuden siger Ken B. Rasmussen, at de mails, der er bragt om sagen i pressen, ifølge hans opfattelse virkelig er sendt - ligesom oplysningerne om overvågede personer i bogen stemmer overens med sandheden.

- Nu har jeg haft en chance for at glane på de mails, som BT har modtaget - og jeg er sikker på, at de er rigtige, siger Ken B Rasmussen til TV 2 News.

Også oplysningerne om, at chefredaktører og redaktionschefer hos Se og Hør kendte til den hemmelige kilde, er ifølge Ken B Rasmussens opfattelse sande.

Torsdag oplyser Københavns Vestegns Politi endvidere, at Nets, hvor en ansat hos IBM i hemmelighed skal have malket systemet for kendte og kongeliges kreditkortoplysninger, nu er mål for en egentlig efterforskning.

Oplysningerne skal it-specialisten have videresolgt til Se og Hør - hvilket forfatter og tidligere Se og Hør-reporter Ken B Rasmussen altså nu har bekræftet overfor både politiet og TV 2.

En sigtets rettigheder

Det er helt almindelig procedure, en person, der kan have foretaget strafbare handlinger, afhøres med en sigtets rettigheder. Rettighederne er en af retssamfundets grundpiller - og betyder ikke, at den pågældende er skyldig.

Blandt de særlige rettigheder er:

  • Du har ret til ikke at udtale dig.  
  • Du har ret til en advokat. Du kan vælge en advokat, du kender, eller du kan bede om at få en advokat beskikket.  
  • Du skal have at vide nøjagtigt, hvad du er sigtet for.  
  • Du har ret til at have din advokat med til alle afhøringer hos politiet og i retten.  
  • Afhøringen må ikke trækkes ud alene for at fremtvinge en tilståelse.  
  • Du kan ikke straffes for falsk forklaring - men må ikke straffrit skyde skylden for noget kriminelt på en anden.  
  • Hvis din advokat ikke er til stede, når afhøringen begynder, kan du nægte at udtale dig, indtil din advokat er til stede.  
  • Du har ret til at spørge din advokat om, hvorvidt du skal besvare spørgsmålet eller lade være - ikke, hvordan du skal besvare spørgsmålet.