Krimi

Se og Hør-journalist: Vi kendte overvågning af kreditkort

Den tidligere Se og Hør-journalist Kenth G. Madsen, der var ansat på Se og Hør fra 1988-1994 og igen fra 1999-2011, står som den første navngivne kilde frem og siger, at mange af  de ansatte på ugebladet godt vidste, at man betalte en hemmelig 'tys-tys'-kilde for kreditkortoplysninger.

En fast kilde, der ifølge BT var leverandør af private oplysninger om kendte og kongelige i perioden fra 2008-2012.

- Jeg har så vidt jeg ved ikke selv været involveret i det, siger Kenth G. Madsen, der i dag er freelancejournalist, til TV 2 Nyhederne.

Han hørte historierne om kilden på ugebladets gange - men antager alligevel i dag, at det må have været en lille, sluttet kreds, der kendte til detaljerne i sagen.

- Jeg syntes, at det var en ret fantastisk kilde at have, hvis man skulle finde ud af, hvor de kendte befandt sig på et givent tidspunkt, siger Kenth G. Madsen.

Har du selv lavet historier på baggrund af ulovlige kreditkortoplysninger?

- Nej, det har jeg ikke. Overhovedet ikke.

Efter at skandalen om det mulige misbrug af oplysninger fra en hemmelig kilde tilknyttet Nets er begyndt at rulle, tænker den tidligere Se og Hør-journalist dog, at man jo godt kan regne ud, at det nok ikke var helt lovligt.

Men selv havde han flere kilder i for eksempel nattelivet, og da de også kunne finde på at kontakte ham, når en kendt dukkede op, så sprang kilden ikke så meget i øjnene.

- Jo flere øre og øjne, der er derude, jo flere chancer er der for at være der på det rigtige tidspunkt, siger Kenth G. Madsen.

Og derfor tænkte man på bladet ikke så meget over, hvor oplysningerne kom fra.

- Hvis der kommer en redaktionssekretær og spørger, om du ikke lige kan tage ned på Cafe Victor, for der sidder Kronprinsesse Mary og hygger sig med en veninde, og tag lige en fotograf med, så er det da bare at komme af sted, siger han.

Men er det ikke lidt naivt?

- Det ved jeg ikke…

Skal kendte aldrig kunne have fred eller hvad?

- Altså de kendte er udmærket klar over eksistensen af et ugeblad som Se og Hør, og de ved også, at når de er ude i byen, så er det i offentlighedens interesse, siger Kenth G. Madsen.