Mulig Se og Hør-kilde arbejdede hos IBM

I 2007 overtog it-giganten IBM driften af det server-system, som pengeinstitutternes betalingsservice - det nuværende Nets - blandt andet benytter til at holde styr på danskernes kreditkorttransaktioner.

I den forbindelse blev en række it-specialister overflyttet fra Nets til IBM - blandt andre en nu 45-årig it-specialist, der ifølge sit eget cv arbejdede med netværk og overvågning af mainframe.

Den samme it-specialist, der ifølge ubekræftede oplysninger i bogen 'Livet, det forbandede', der er skrevet af en tidligere reporter på Se og Hør, Ken B Rasmussen, skal have solgt private oplysninger om kendte og kongelige til ugebladet.

Ifølge bogen overvågede it-specialisten en række personer, som for eksempel Casper Christensen, Iben Hjejle og prinsesse Marie og prins Joachim, og når de så svingede et kreditkort for eksempel på en hemmelig bryllupsrejse i udlandet - så modtog udvalgte ansatte på ugebladet umiddelbart efter en sms med detaljerede oplysninger om købet.

Oplysninger, der derefter førte til eksklusive historier i ugebladet.

- Det er logisk, at det ikke er grebet ud af den blå luft, siger den tidligere Se og Hør-reporter, Ken B Rasmussen, om de ubekræftede oplysninger.

Nets lovede mandag at igangsætte en intern undersøgelse for at afdække, om den påståede læk kan have fundet sted - og også hos IBM tager man beskyldningerne alvorligt.

Marketingschef Karsten Stokking vil dog ikke gĂĄ i detaljer, 'da man fra IBM's side ikke kommenterer medarbejdere og deres funktioner' - men efter at have konsulteret sit bagland, udtaler han til tv2.dk:

- Vi tager denne situation særdeles alvorligt og bruger alle nødvendige ressourcer for at undersøge til bunds, hvad der måtte være forekommet og hvordan, siger marketingschef Karsten Stokking fra IBM til tv2.dk.

Om det også betyder, at IBM beder politiet om hjælp til at udrede sagen er dog uvist - Karsten Stokking afviser at kommentere sagen yderligere, og hos Nordsjællands Politi har pressekoordinator Henrik Suhr ikke hørt, at politikredsen skulle være gået ind i sagen.

Selvom IBM hører til under politikredsen i Nordsjælland, ligger Nets placeret i Ballerup, under Vestegnens Politis område.

Og her fortæller vicepolitikommisær Carsten Jansson til TV 2, at sagen bliver efterforsket.