Krimi

Mistænkt attentatmand er ingeniør med adresse i Danmark

Den 26-årige mand BH, der lige nu er fængslet i Tyrkiet, anklaget for at stå bag attentatforsøget mod Lars Hedegaard, har adresse i Brønshøj ved København.

Og fredag var netop hans lejlighed blandt de adskillige adresser, der blev ransaget i forbindelse med sagen.

Det erfarer TV2 Nyhederne, der i dag har talt med centrale kilder i sagen, samt naboer og bekendte til den 26-årige.

Beboere i boligforeningen, der ligger lidt uden for København, fortæller, at en større politistyrke fredag aften ransagede lejligheden og gennemsøgte alt inventar.

På en video, som TV2 har fået fremvist, ser man, at alt er gennemrodet, skuffer er åbnet og poser med chips og mad er undersøgt. Ifølge øjenvidner slæbte politiet flere kasser med konfiskerede ejendele væk fra lejligheden.

Det har ikke været muligt at komme i kontakt med den nuværende beboer i lejligheden. Men andre personer af mellemøstlig herkomst, som i dag var til stede i lejligheden bekræfter, at de kender den mistænkte, BH.

- Han er en stille og rolig fyr. Han har haft sit eget firma og har en høj uddannelse. Han har ingen tilknytning til fundamentalistiske miljøer, og derfor tror vi ikke, at han har noget med attentatet på Lars Hedegaard at gøre, lyder det fra en ung mand på stedet, der ikke vil sige, hvad han hedder.

Han vil heller ikke sige præcist, hvilken relation han har til BH udover, at de er en del af samme netværk af libanesere i København.

Rådgav om vindmøller

Oplysningerne kaster helt nyt lys over sagen om Lars Hedegaards mulige attentatmand, som fredag blev anholdt i Tyrkiet. Politiken citerer i dag hans tyrkiske advokat, Ayse Sönmez, for at BH ikke alene er uskyldig men heller aldrig har været i Danmark.

Ifølge TV2s oplysninger er 26-årige uddannet ingeniør fra Danmarks Tekniske Universitet. Siden har han oprettet sin egen virksomhed, hvor han arbejdede som konsulent inden for vindmøllebranchen.

Tidligere har han været aktiv i en københavnsk løbeklub, AK73, hvor han trænede langdistanceløb.

- Jeg husker ham som en lidt reserveret fyr, som ikke deltog i det sociale liv. Så han blev aldrig rigtig en del af fællesskabet, siger et medlem af klubben.

Proforma-adresse i Brønshøj

Ifølge Folkeregistret overtog BH lejligheden i Brønshøj i juli sidste år. Det hænger ikke umiddelbart sammen med, at han ifølge politiet har været i udlandet siden attentatet mod Lars Hedegaard i februar 2013, men TV2 erfarer, at lejligheden formentlig har været en form for proforma-adresse.

Københavns Politi oplyste søndag på et pressemøde, at den 26-årige i perioder har opholdt sig i Syrien, og at han flygtede ud af Danmark, samme dag som attentatforsøget mod Lars Hedegaard foregik.

Ifølge Københavns Politi er der ikke andre mistænkte i sagen. Det gælder også de nuværende beboere i lejligheden som af naboer beskrives som meget religiøse mennesker, der ikke har kontakt til andre i ejendommen.

- Der kommer en del mennesker i lejligheden. Men det er svært at holde styr på, hvem der er hvem, for kvinderne dækker sig helt til. I det hele taget holder både mænd og kvinder sig for sig selv og vil tilsyneladende ikke have noget med os andre at gøre, lyder det fra en af naboerne.

Har du oplysninger i sagen, så tip journalist Anders Lomholt på anlo@tv2.dk