Anonym kilde: Sådan arbejdede Se og Hør
Flere anonyme kilder med tilknytning til Se og Hør bekræfter over for tv2.dk, at ugebladet i en årrække har haft tæt kontakt med en it-specialist, der var tilknyttet det daværende PBS - det nuværende Nets.
En it-specialist, der helt som beskrevet i romanen 'Livet, det forbandede' solgte informationer om kendte og kongeliges kreditkortforbrug til ugebladet Se og Hør - en it-specialist, der ifølge BT i årene fra 2008 til 2012 videregav oplysninger om alt fra hemmelige bryllupsrejser og tøjindkøb - til besøg på privathospitaler og hoteller.
- Ja, det kan jeg bekræfte, siger en af de anonyme kilder med tilknytning til Se og Hør til tv2.dk.
Oplysningerne er dog fortsat udokumenterede - selvom flere kilder uafhængigt af hinanden samstemmende kommer med enslydende forklaringer.
Kan du bekræfte, at en medarbejder hos Nets sendte informationen om kreditkortoplysninger til Se og Hør-ansatte via sms?
- Ja, det er korrekt, siger kilden med tilknytning til ugebladet.
Kendte navne på listen
Den anonyme kilde kan ikke gå i detaljer med antallet af afsendte sms'er med kreditkortoplysninger - ligesom vedkommende ikke kender til, hvordan it-specialisten hentede oplysningerne ud af Nets systemer.
Kilden med tilknytning til Se og Hør fortæller dog, at der ikke var mulighed for konstant at logge sig på systemet - der foregik på den måde, at Se og Hør i små vinduer - tidsrum - kunne bede Nets-kilden om at tilføje nye personer til en overvågningsliste.
- Ja, det var en af de store fordele ved systemet, siger kilden.
Ligeledes er det interessant at få at vide, i hvor høj grad ledelsen på Se og Hør kendte til ’overvågningen’ - og om de vidste, at den var ulovlig?
- Det gjorde de i allerhøjeste grad, mener kilden med tilknytning til Ser og Hør - uden dog at kunne dokumentere oplysningerne.
Ifølge BT betalte ugebladet it-specialisten i en periode fra mindst 2008 til 2012 - en periode, hvor TV 2's nu forhenværende politiske kommentator Henrik Qvortrup var chefredaktør i de første seks måneder.
Et sammenfald, der har ført til, at Henrik Qvortrup tirsdag har forladt TV 2 - og i den sammenhæng bekræfter, at der blev udbetalt honorarer og refunderet regninger fra adskillige kilder. Herunder også flere måneder træk.
Ifølge Henrik Qvortrup har han hilst på den nu 45-årige it-specialist - lige som han var vidende om, at personen i flere tilfælde havde leveret korrekte oplysninger til bladet.
- Derfor attesterede jeg udgiftsbilagene, når de blev præsenteret af journalisterne, som jeg forstod havde kontakt til kilden, siger Henrik Qvortrup i en pressemeddelelsen.
Ved det - ved det ikke
Qvortrup afviser dog at have noget kendskab til, at kilden skulle havde tilvejebragt oplysningerne på ulovlig vis - noget, som også udgiverdirektør på Aller - og i en periode fungerende chefredaktør for Se og Hør - Per Ingdal- ikke bare tilslutter sig.
Per Ingdal afviser klart alt kendskab til den 45-årige it-specialist:
Har du været vidende om, at Se & Hør havde en kilde, som kontinuerligt var i stand til at forsyne bladet med informationer om, hvad kendte danskere brugte deres penge på?
- Nej, det har jeg ikke været vidende om, siger Per Ingdal til TV 2 Nyhederne.
Se og Hørs Nuværende chefredaktør, Niels Pinborg, der blev ansat i 2013, har udtalt til TV 2, at han ser frem til at få belyst, hvad der er fakta i sagen.
TV 2 arbejder fortsat på at få en kommentar fra Kim Henningsen, der var chefredaktør på Se og Hør fra juni 2009 til juni 2013.