Krimi

Forfatter bag skandale-bog: Hævn er klart et motiv

- Hvis det viser sig, at det, der står i bogen, er sandt, så er det jo 'News of The World' om igen.

Sådan siger tidligere den tidligere reporter på Se og Hør, Ken B Rasmussen, der tirsdag udkommer med sin romandebut: 'Livet, det forbandede'.

En bog, der allerede inden den officielle udgivelsesdato har sat den danske medieverden på den anden ende med slet skjulte - og udokumenterede - beskyldninger om, at ugebladet Se og Hør i årevis skal have overvåget kendte og kongelige gennem deres kreditkortbevægelser - en bog, der handler om livet på Danmarks største sladderblad - det fiktive ugeblad Set og Hørt.

Ifølge forlagets pressemeddelelse en bog, der balancerer mellem sandhed og fiktion - med forfatterens egne ord en fortælling, hvor hovedpersonens liv i endog meget høj grad ligner hans eget.

- Det er logisk, at det ikke er grebet ud af den blå luft, siger Kim B Rasmussen til TV 2 News.

Sideløbende med, at sagen er beskrevet i først BT og siden en række andre medier har flere retsordførere meldt ud, at de vil kræve ministeren i samråd - ligesom Københavns Vestegns Politi er gået ind i sagen.

- Hvis politiet henvender sig til mig, så vil jeg gøre min borgerpligt, siger Kim B Rasmussen - uden at gå i detaljer om hvad dét vil indebære.

Med News of The World henviser Ken B Rasmussen til skandalen, hvor den britiske tabloidavis havde hacket og aflyttet en lang række kendte personers telefoner. Derved fik redaktionen indsigt i alt fra utroskab og svindel til oplysninger om afdøde personer og familiemæssige forhold - en arbejdsform, der førte til, at News of The World måtte lukke i 2011.

Hovedpersonen i bogen var ifølge BT med til at overvåge kronprinseparret, da de var på bryllupsrejse - i den virkelige verden dækkede Kim B Rasmussen den samme historie - inden han senere blev fyret fra Se og Hør efter en omstrukturering.

Så er du ude i et hævntogt?

- Det er en klar del af det, det vil jeg ikke lægge skjul på.

Hvad er så dit egentlige motiv med bogen?

- Hvis folk røvrender en, så får de tilbage igen.

-Er det også fordi du har dårlig samvittighed?

 - Over, at jeg har lavet kold og kynisk sladderbladsjournalistik? Overhovedet ikke.

Se hele Anne Vig's interview med Ken B Rasmussen over denne artikel