Krimi

Politi væltede lam mand: Det ser ikke godt ud for os

En betjent beskyldes af flere vidner for at vælte en lam mand ud af en kørestol, og lade ham ligge på jorden. Københavns Politi erkender, at episoden ikke ser god ud for dem.

Episoden, som blev optaget på video, skete på Blågårds Plads på Nørrebro i København. Tre vidner, der bor ved pladsen, så, hvad der skete, og de fortæller enslydende historier om episoden. Politiken kunne tidligere i dag vise videoen, som blev optaget på stedet.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed, DUP, går sandsynligvis ind i sagen nu, oplyser chefkonsulent i DUP Kristian Palmann Jensen til Ritzau.

Burde selv have undersøgt sagen

Retsordfører for SF, Karina Lorentzen, mener, at klagemyndigheden selv burde have undersøgt sagen uden en klage. Men selv ikke den offentliggjorde video kunne få DUP til at rejse sagen selv.

- Der kan være flere sider af sammen sag, og ud fra billederne alene, som er det eneste objektive indtil videre, så har vi ikke vurderet, at vi skulle gå ind i sagen af egen drift, fortæller Kristian Palmann Jensen.

Også den konservative Tom Behnke, som er formand i retsudvalget mener, at DUP kan være nøglen til svaret i denne sag.

- Jeg kender ikke sagen, men borgere der føler, at de bliver urimligt behandlet af politiet, kan jo klage til Den Uafhængige Politiklagemyndighed. Det er derfor de er der, siger han til tv2.dk.

Det var sandsynligvis et uheld

Fra Politiforbundet lyder det, at episoden sandsynligvis var et uheld. 

- For mig at se, ligner det et utilsigtet uheld. Det er jo ikke sådan, at betjenten vælter ham, for han holder fast i ham hele vejen ned, siger Claus Oxfeldt til Ritzau.

Claus Oxfeldt har ingen kommentar til, at betjenten efterfølgende går væk fra den liggende handicappede mand.

Hos Københavns Politi erkender man, at episoden ikke ser godt ud for politiet.

- Vi har nu haft lejlighed til at se optagelserne, og selvom billedkvaliteten ikke er god, kan det umiddelbart give et indtryk af et ikke hensigtsmæssigt forløb, siger ledende politiinspektør Jan Bjørn i en pressemeddelelse.