Krimi

Politi væltede handicappet: Vidne blev også skubbet

Torsdag aften blev en handicappet mand væltet ud af sin kørestol og efterladt på gaden af en politibetjent på Blågårds Plads i København.

Episoden, som nu har vakt genlyd hos blandt andet de danske politikere, blev filmet af et vidne. Optagelserne blev senere offentliggjort i Politiken. Vidnet, Simon, håber på, at hans optagelser, og den efterfølgende debat, kan sætte fokus på politiets opførsel på Nørrebro.

- Hvis politiet gerne vil gøre noget for at få det hele til at fungere omkring Blågårds Plads, så er det her den forkerte måde, at gøre det på, siger Simon til tv2.dk.

Fik selv skub og råb af betjent

Simon stod få meter væk fra den handicappede mand, da han blev væltet ud af sin stol.

- Det der sker er, at manden råber til politiet, da de er ved at anholde hans kammerat. Bagefter kommer den ene politimand hen til ham, og vælter ham ud af stolen, fortæller Simon, som efterfølgende selv fik betjentens vrede at føle.

- Betjenten skubbede også til mig, og råbte, at jeg skulle gå. Det var meget ubehageligt, jeg begyndte at ryste over det hele. Jeg tænkte, hvad fanden har jeg gjort?

Efterfølgende kom en anden betjent hen og samlede kørestolen op, men lod den handicappede mand ligge på jorden. Da patruljen var kørt, måtte Simon og de andre vidner hjælpe manden op i stolen igen.

Vil klage over hårdhændede metoder

Simon har nu tænkt sig at klage over den måde, som den ene betjent opførte sig på over for ham.

- Jeg har tænkt mig at klage. Den måde politiet generelt reagerer på er ikke god nok. Man skal jo nærmest være død, før de gider at hjælpe. Jeg håber, at det her kan skabe en debat om den måde, som politiet løser deres opgaver på, slutter Simon.

tv2.dk er bekendt med Simons efternavn.

Lige nu debatterer folk episoden på vores Facebook-side. Deltag i debatten herunder.

I tv-klippet vælter politimand en handikappet mand, der sidder i kørestol. Et vidne fortæller TV 2, at han også blev skubbet. Han kalder episoden 'ubehagelig'

Posted by TV 2 NYHEDERNE on Monday, April 14, 2014