Tidligere PET-chef: - Vi ville have sigtet Akkari

Hvis Politiets Efterretningstjeneste (PET) dengang havde vidst, at  Ahmed Akkari og en række andre fremtrædende imamer under deres omstridte delegations-rejse i Mellemøsten i december 2005 mødtes med repræsentanter for Hamas og Hizbollah, var Akkari blevet sigtet efter terror-paragraffen.

Det fastslår Hans Jørgen Bonnichsen, tidligere operativ chef for PET, overfor Jyllands-Posten. I en ny bog afslører Akkari for første gang, at imamerne under rejsen mødtes med repræsentanter for Hamas og Hizbollah, som begge er på både USA's og EU's terrorliste.

- Hvis vi havde vidst det på daværende tidspunkt, havde vi sigtet ham, siger Hans Jørgen Bonnichsen til Jyllands-Posten. Men både han og flere juridiske eksperter regner ifølge Jyllands-Posten med, at Akkari ikke risikerer en sigtelse nu - mere end otte år senere.

- Jeg tvivler på, det vil give tilstrækkelig mening at rejse tiltale nu, hvor Akkari med sit eget omrejsende bod- og angershow er blevet dagens mand i skysovs, siger Jørn Vestergaard, professor i strafferet ved Københavns Universitet, til Jyllands-Posten.