Krimi

Dødsbilist var tæt på at ramme flere

Cilla Olander Johansson mistede natten til 2. november i fjor livet, da hun blev ramt af en bil i København. Og ikke meget skulle være gået anderledes, hvis dødsbilisten skulle have haft flere liv på samvittigheden.

Det fortæller flere vidner tirsdag i Københavns Byret, hvor en 23-årig mand er tiltalt for uagtsomt manddrab i sagen.

Blandt andet fortæller Cilla Johanssons dengang helt nye kæreste, at han selv var blevet torpederet, hvis han blot havde været et lidt længere ude i krydset, da bilen ramte Cilla.

- Bilen har ikke tænkt sig at standse. Den kører lige imod os. Jeg prøver at stoppe og at få hende til at stoppe, men det kan ikke lade sig gøre. Den rammer hende, og hvis jeg havde taget et skridt mere, havde den også ramt mig.

Kæresten fortæller, at han husker, hvordan Cilla Johansson blev slynget 50 meter væk fra ulykkesstedet, og hvordan han sad ved hendes livløse og lemlæstede krop efter ulykken.

- Men jeg ser intet bremselys på bilen. Den accelererer stadigvæk. Det var som om, han gjorde med vilje, fortæller kæresten.

En anden kvinde var også centimeter fra at blive ramt af bilen, som kørte med op mod 100 kilometer i timen gennem det indre København.

- Jeg havde mødt en fyr på en bar, og vi havde aftalt at følges ad til toget. Jeg går aldrig alene. Vi går over for grønt, og jeg sætter fødderne ud på vejen, da han tager fat i mig og trækker mig ind, fortæller kvinden.

- Jeg mærker bilen suse lige forbi mig. Jeg har været meget påvirket af det, selv om der ikke skete mig noget. Jeg har fire børn og en mand derhjemme, fortæller kvinden.

Ud over uagtsomt manddrab er den 23-årige tiltalt for at forvolde fare for de to vidners liv. Derudover er han tiltalt for at køre bil, selvom han er fradømt kørekortet i en tidligere sag, samt en stribe overtrædelser af færdselsloven.

Der ventes dom i sagen torsdag. Anklagemyndigheden vil gå efter en straf på minimum fire års fængsel. Det vil i givet fald være rekordhøjt.

Fakta om sagen

23-årig mand er tiltalt for uagtsomt manddrab efter færdselsdrab på kvinde. Anklager går efter rekordstraf.   Tidligt om morgen den 2. november blev 46-årige Cilla Olander Johansson kørt ihjel på H.C. Andersens Boulevard i København.   Bilisten kørte ifølge anklagemyndigheden 91 kilometer i timen. Den tilladte hastighed er 50. Forud for ulykken havde bilisten ifølge anklagemyndigheden kørt cirka 100 kilometer i timen.   Ifølge anklagemyndigheden var bilisten påvirket af både hash og spiritus.   Bilisten er desuden anklaget for at have været tæt på at ramme en anden kvinde i et nærliggende kryds med høj fart og for en stribe overtrædelser af færdselsloven.   Endelig er bilisten tiltalt for at være stukket af fra ulykkesstedet.    /ritzau/