Krimi

Satte ild til sig selv - nu er 40-årig død

En 40-årig mand, der tirsdag formiddag satte ild til sig selv ved Brøndby Rådhus, er død af sine kvæstelser. Det oplyser Københavns Vestegns Politi.

Ifølge politiet er de pårørende underrettet.

Det er fortsat uvist, hvorfor den 40-årige traf den fatale beslutning, men ifølge borgmester Ib Terp havde han kort inden besøgt kommunens ydelsescenter.

- Jeg har talt med en medarbejder, der så manden i flammer. Hun kunne lugte væsken indenfor. Men om han tændte ild i sig selv lige indenfor eller lige udenfor, det ved vi ikke, siger borgmesteren til tv2.dk.

Den 40-årige mand er ifølge politiet af udenlandsk afstamning, men borgmester Ib Terp mener, at han havde dansk opholdstilladelse.

- Det, jeg har hørt, det er, at man kender ham i vores jobcenter, siger borgmesteren.

Ifølge borgmesteren har en række medarbejdere fra kommunens socialforvaltning modtaget krisehjælp - ligesom flere almindelige borgere, der så flammerne, har fået hjælp.

- Vores medarbejdere er meget påvirkede. Og jeg har fået at vide, at politiet var hurtigt fremme, og her fandt de dem, der havde set det. De blev kørt væk i en bus, så de kunne få psykologisk krisehjælp, siger Ib Terp.

Kommunens ekspedition har lukket resten af dagen - og en del af administrationen vil formentlig fortsat holde lukket onsdag.

- Det er en ulykkelig hændelse, og vores medarbejdere har brug for hjælp. Deres opgave er at hjælpe borgerne, og at det her sker efter, at en mand har besøgt rådhuset,det er svært, siger borgmester Ib Terp.