Krimi

Satte ild til sig selv foran rådhus

En 40-årig mand satte tirsdag formiddag ild til sig selv ved Brøndby Rådhus. Det oplyser vagtchef hos Københavns Vestegns Politi Brian Larsen.

Manden er stærkt forbrændt og modtager nu behandling på Rigshospitalets Traumecenter - ifølge lægerne er han i livsfare. Efter ambulancen var kørt bort, lå mandens sortsvedne sko tilbage på parkeringspladsen foran rådhuset.

Det er fortsat uvist, hvad der er baggrunden for mandens angivelige protest - men TV 2.dk's reporter på stedet fortæller, at stemningen omkring rådhuset er meget trykket. Kommunen har desuden valgt at lukke ekspeditionen for resten af dagen.

Politiet oplyser, at man nu er ved at efterforske de nærmere omstændigheder - og at det endnu ikke har været muligt at underrette mandens pårørende. Alarmen om, at der var ild i en person, blev modtaget af politiet klokken 10.40.

Ifølge vidner overhældte manden sig selv med brændbar væske inde på rådhuset - og det bekræftes af borgmester Ib Terp (A):

- Det er fortsar uvist, om han har sat ild til sig selv inde eller udenfor, men der lugter af optændingsvæske inde på gangene, siger borgmesteren til TV 2 News.

I forhold til de nærmere omstændigheder kan Ib Terp ikke kaste mere lys over sagen - han oplyser, at han har talt med lederen af socialforvaltningen, og at man ikke så, hvornår manden overhældte sig selv med den brændbare væske.

- Lige nu er de involverede medarbejdere og de, der var vidner til den ulykkelige hændelse, ved at modtage psykologhjælp - de nærmere omstændigheder må vi vente med at undersøge, siger borgmester Ib Terp.