Krimi

Vild flugt: Sådan undslap efterlyste forbrydere fængslet

Mandag i sidste uge lykkedes det for Alaa Saktani og Hameed Qatra at flygte fra Tønder arrest.

-Det er jo noget af det, der overhovedet ikke må ske. Det må vi erkende. Det må bare ikke ske, siger arrestforvarer Ingo Sørensen.

I en celle på arrestens første sal har de to fanger gravet et hul i den 60 centimeter tykke arrestmur med en knækket saks og spidsen af en skruetrækker.

Herfra springer fangerne ned på et trådgitter, der over hænger over gården i arresten. De hopper over muren, mellemlander på en kabelboks og flygter ud på Nørregade.

I alt tre fanger forsøger at flygte, men en fængselsbetjent får stoppet den tredje flugtfange. Hameed Qatra truer sig til et køretøj, der senere bliver fundet i Vejle, og nu har Politiet nye oplysninger om Alaa Sakatnis flugt.   

-Vi var overbevist om, at den ene eftersøgte Alaa Sakatni var stukket af i et ford-escort-lignende køretøj. men det viser sig, at det her køretøj formentlig kører fra stedet uden at have samlet nogen af de flygtede op. Cirka kl 23 samme aften er Alaa set ved McDonalds i Tønder. Så noget tyder på, han har haft en eller anden færden rundt i byen i mindst et par timer, fortæller Lasse B. Rasmussen, sektionsleder hos Syd- og Sønderjyllands Politi.