Krimi

TV: Danske Prag-elever stoppet med strømpistoler og knojern

En bus med fynske gymnasieelever på vej hjem fra Prag er blevet stoppet ved grænsen til Tyskland. I bussen fandt politiet en taske og poser fulde af slagvåben, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Vi standser her til morgen kl. 5 en bus med gymnasieelever, der har været i Prag. Blandt deres tasker finder vi en pose og en stor taske fyldt med slagvåben, knive, strømpistoler og knojern med strøm i. Alt sammen noget, der er ulovligt herhjemme. Vi har beslaglagt våbnene, men kunne ikke finde frem til ejermændene, siger vagtchef Erik Lindholdt til tv2.dk.

Bussen fik lov til at køre videre og politiet vil ikke rejse sigtelse i sagen.

- Vi vurderede, at vi ikke ville kunne finde frem til ejermændene. Det ville blive for stor en aktion, hvis vi skulle til at tilbageholde en hel bus med elever for at finde frem til gerningsmændene. Så de fik lov til at køre og vi er nu ved at registrere de mange våben. Og der var mange. Jeg kan ikke komme ind på antallet, men jeg var rystet over at høre, hvor mange der var tale om, siger vagtchefen.

Han oplyser, at gymnasieeleverne kommer fra flere forskellige gymnasier, men det var især elever fra et gymnasium i Odense, der var i politiets søgelys.