Krimi

Politi: Bande-folk røvede Mercedes med automat-riffel

Politiet fandt udbrændt Mercedes i Hareskoven - morgenen efter drabsforsøg i spillehal Mathias Øgendal

Et røveri af en Mercedes til 358.000 kr. er tilsyneladende en vigtig brik i opklaringen af et drabsforsøg, der fandt sted i en spilleklub i Brønshøj om aftenen 24. december 2013.

I hvert fald oplyste anklager Frederik Larsen fra Københavns Politi, at røveriet af bilen og drabsforsøget indgår i samme sag, da han i dag bad Retten på Frederiksberg lukke dørene for offentligheden af hensyn til efterforskningen.

- De to sager hænger sammen. Efterforskningen i den ene går over i den anden, men jeg kan ikke sidde her og lufte detaljer, lød det fra anklageren.

Fem mænd mellem 22 og 34 år sættes i forbindelse med røveriet, der fandt sted om aftenen 8. december 2013 i en forretning ved navn Candyland.

Med både en skarpladt AK47-rifel og en 10 mm-pistol truede de en mand til at aflevere sin Mercedes Benz, mener politiet. Ifølge sigtelsen var der også vold involveret - den blev dog ikke nærmere angivet i retten.

Kun en af de fem mænd, har på nuværende tidspunkt taget stilling til sigtelsen. Han nægter sig skyldig.

- Han er min kammerat. Hvorfor skulle jeg gøre sådan noget ved ham, spurgte han med henvisning til ejeren af den stjålne bil.

To af de fem mænd, som ifølge politiet har bånd til bandegrupperingen Brothas, er også blevet sigtet for drabsforsøg.

Det fandt sted 16 dage efter det angivelige bil-røveri, nemlig 24. december 2013.

Her gik de to mænd, Y og A, der er 22 og 24 år gamle, ifølge sigtelsen ind i en spilleklub og skød to gange mod en 34-årig mand. Manden drejede sin overkrop, da skuddene faldt, og formentlig blev han derfor alene såret i brystmuskulaturen.

Han var i 'potentiel livsfare', oplyste anklager Frederik Larsen, der betegnede de to skud som drabsforsøg.

Vidner har efter skyderiet fortalt, at en Mercedes blev set køre fra gerningsstedet. Om det var den, politiet dagen efter fandt udbrændt i Hareskoven - og om det var den, der blev røvet 16 dage forinden ved Candyland - kom ikke frem under grundlovsforhøret.

Politiet kæder drabsforsøget juleaften sammen med en intern konflikt i bandemiljøet omkring Brothas, der også resulterede i et skyderi med automatvåben i Brønshøj sent 31. januar 2014.

En mistanke, som ikke mindst bestyrkes af, at den 22-årige Y - der i dag blev sigtet for drabsforsøg - sad i den bil, der blev beskudt 31. januar 2014.

Politiet formoder, at det skyderi kan have været en såkaldt 'bytter' - altså hævn - for skyderiet juleaften 2013 i spilleklubben.

Den 22-årige - og en sjette mand, der ifølge sigtelsen ikke har noget med Mercedes eller drabsforsøget at gøre - blev også sigtet for et røveri af 10 kilogram hash. Det skal have fundet sted om aftenen 24. januar i år og ved hjælp af en skarpladt pistol. Hvem det angivelige offer er, ved politiet ifølge sigtelsen endnu ikke.

Det er ikke første gang, at hverken 22-årige Y eller 24-årige A er gæst i retten. A er tidligere sat i forbindelse med et skyderi på åben gade, hvor Brothas var den ene part. Dengang blev han dog frifundet.

Retten har valgt at lukke dørene af hensyn til sagens efterforskning.