Mand døde ved 7-Eleven: Ingen rykkede ud

En hjemløs mand mistede natten mellem fredag og lørdag livet i Hvidovre – et dødsfald, der formentlig kunne have været undgået, hvis enten politiet el

En hjemløs mand mistede natten mellem fredag og lørdag livet i Hvidovre – et dødsfald, der formentlig kunne have været undgået, hvis enten politiet eller alarmcentralen havde reageret i tide.

Den hjemløse mand overnattede i flere dage ved bagudgangen til 7-Eleven ved Friheden Station i Hvidovre. Fredag aften slog personalet i butikken alarm, da manden begyndte at se alvorligt syg ud.

- Han lignede en, der ikke havde det særligt godt. Han frøs og rystede, og man kunne se, at han havde siddet i kulden i et stykke tid, siger butiksmedarbejder Kim Niklas Jensen til TV 2.

Han valgte derfor at ringe til alarmcentralen, der sendte anmeldelsen videre til politiet uden at tilkalde en ambulance. Hos Københavns Vestegns Politi reagerede man imidlertid heller ikke.

Den følgende morgen var det et trist syn, der mødte 7-Eleven-medarbejderen Lea Larsen.

- Der var overhovedet ingen kontakt med manden. Han havde ingen puls, han var iskold og var gul på hænderne og blå i hovedet, siger hun.

Både Alarmcentralen og Københavns Vestegns Politi melder hus forbi og mener ikke, der er begået fejl i håndteringen.

- Det var en mand, der så lidt usoigneret ud, og som levede på gaden. Ud fra det, vi vurderede, havde det ikke politirelationer, og derfor rykkede vi ikke ud. Det var et sygdomstilfælde, siger politiinspektør Michael Kristiansen og kaster dermed bolden tilbage til alarmcentralen.

- Da vi ud fra de oplysninger, som anmelder giver, vurderer, at der er tale om en politisag, viderestiller vi direkte til Rigspolitiets Alarmcentral, skriver operationschef i alarmcentralen, Mads Graversen, i en e-mail til TV 2.