Krimi

DF vil udvise dansk terrorprædikant

Den tidligere dømte terrorprædikant Said Mansour - Boghandleren fra Brønshøj - bør udvises af Danmark, hvis han dømmes i en ny sag. Det mener formand for Indfødsretsudvalget, Christian Langballe (DF).

Den 54-årige danske statsborger, der er født i Marokko i 1960, bliver tirsdag fremstillet i et lukket grundlovsforhør sigtet for at tilskynde til terror - sigtet for at udbrede materiale, der kan tilknyttes terrororganisationen Al Qaeda, og sigtet for blandt andet at videregive links til videoklip, hvor terrorister henretter syriske eller irakiske soldater.

- Hvis han bliver dømt igen vil vi anbefale, at anklagemyndigheden fratager ham hans statsborgerskab, siger Christian Langballe til TV 2 News.

- Han er allerede dømt i 2007, og vi har at gøre med en farlig islamist, siger Christian Langballe.

Said Mansour nægter sig skyldig i den nye sigtelse, der onsdag formiddag blev læst op i Retten på Frederiksberg - i 2007 blev han idømt tre års fængsel for at tilskynde til terror.

- Han er til fare for statens sikkerhed. Han går ind under terrorparagraffen, og vi vil ikke hænge på en som ham, siger Christian Langballe.

Se hele interviewet med Christian Langballe over artiklen