Krimi

Boghandler fængslet for at opfordre til terror

Terrorprædikanten Said Mansour, der også er kendt som Boghandleren fra Brønshøj, er efter et grundlovsforhør ved Retten på Frederiksberg varetægtsfængslet i fire uger.

Said Mansour er sigtet er blandt andet Straffelovens § 114 e, der handler om tilskyndelse til terror - samme paragraf, der var i spil, da han i 2007 blev idømt tre et halvt års fængsel.

- Hvis man opildner til terrorisme på nettet, så kan man bide spids på, at politiet ser med derude, siger politiets anklager Jakob Buch-Jepsen til TV 2 News.

Den 54-årige Said Mansour, der er født i Marokko, men som siden 1988 har været dansk statsborger, var senest i marts 2013 anholdt og sigtet for tilsvarende overtrædelser.

- Vi har imidlertid konstateret, at den pågældende har fortsat sine opfordringer. Sigtelserne fra marts omhandlede udgivelsen af bøger, som opfordrer til at deltage i jihad. Efterfølgende har den pågældende medvirket til at udgive yderligere en bog, lyder det fra leder af personfarlig kriminalitet ved Københavns Politi, Jens Møller.