Boghandler fængslet for at opfordre til terror

16x9

Terrorprædikanten Said Mansour, der også er kendt som Boghandleren fra Brønshøj, er efter et grundlovsforhør ved Retten på Frederiksberg varetægtsfæng

Terrorprædikanten Said Mansour, der også er kendt som Boghandleren fra Brønshøj, er efter et grundlovsforhør ved Retten på Frederiksberg varetægtsfængslet i fire uger.

Said Mansour er sigtet er blandt andet Straffelovens § 114 e, der handler om tilskyndelse til terror - samme paragraf, der var i spil, da han i 2007 blev idømt tre et halvt års fængsel.

- Hvis man opildner til terrorisme på nettet, så kan man bide spids på, at politiet ser med derude, siger politiets anklager Jakob Buch-Jepsen til TV 2 News.

Den 54-årige Said Mansour, der er født i Marokko, men som siden 1988 har været dansk statsborger, var senest i marts 2013 anholdt og sigtet for tilsvarende overtrædelser.

- Vi har imidlertid konstateret, at den pågældende har fortsat sine opfordringer. Sigtelserne fra marts omhandlede udgivelsen af bøger, som opfordrer til at deltage i jihad. Efterfølgende har den pågældende medvirket til at udgive yderligere en bog, lyder det fra leder af personfarlig kriminalitet ved Københavns Politi, Jens Møller.