Krimi

Bus proppet med tyvekoster stoppet på vej mod Bukarest

Et organiseret netværk af rumænske kriminelle er målet for et efterforskningssamarbejde, som sjællandske Task Force Indbrud (TFI) gennem længere tid har har stået i spidsen for.

- I sidste uge slog vi til ved Farøbroen og stoppede en bus, der var på vej til Bukarest, siger leder af det politisamarbejdet, Karl Erik Agerbo, til tv2.dk.

Bussen var lastet med 14 kufferter, trolleys og store tasker pakket med bærbare comuptere, iPads, iPods, kameraer, anden elektronik, sølvtøj, parfume og smykker - formodede tyvekoster, som politiet mener primært stammer fra indbrud forskellige steder på Sjælland.

- Der er ingen grund til at antage, at det er den eneste bus. Det er fantastisk mange koster, du kan sende ud af landet på den måde, siger Karl Erik Agerbo.

Faktisk så mange, at politiet antager, at der er kørt en kosterbus mod Bukarest i fast ugentlig rutefart - men det var måske ikke blevet afsløret, hvis ikke Nordsjællands Politi havde fået hjælp fra en rumænsk kollega, der gennem noget tid har været udstationeret i Danmark.

- Det er en efterforskning, vi har haft i samarbejde med rumænsk politi. Og det samarbejde så jeg gerne meget mere af. Det viser sig, at der kommer flere og flere sager af den her art, siger Karl Erik Agerbo.

To personer er anholdt i sagen er varetægtsfængslet i fire uger.

Politiet forventer, at der kommer flere anholdelser.