Krimi

Drabsforsøg: Sindssygdom gav ikke fængselsrabat til bandeleder

 Facebook

Den 25-årige Oruc Türkoglu, der betegnes som den ubestridte leder for banden Black Cobra, er i dag blevet fundet skyldig i forsøg på manddrab. En forbrydelse, der nu har udløst otte års fængsel til bandelederen.

 Ifølge kendelsen sendte han en 14-årig og 15-årig ud i byen for at affyre skud mod en tatovørforretning, hvor fire personer opholdt sig. Den 16-årige, der kørte flugtscooteren, er ligeledes dømt skyldig.

Teenageren får nu fire års fængsel, mens han udvises betinget med en prøvetid på to års efter løsladelsen.

Anklager ville udvise 16-årig

Anklager Thomas Hugger havde ellers argumenteret for, at forbrydelsen var så grov, at den 16-årige burde udvises bestandigt.

- En straf på seks års fængsel og udvisning af Danmark er en hård påstand, når man er under 18 år, men det er planlagt og i forening, mens det desuden sker under en verserende konflikt, sagde anklageren under proceduren, men det var retten altså ikke enig i.

Den 25-årige Oruc Türkoglus forsvarer ankede dommen på stedet. Han havde argumenteret for, at lægelige undersøgelser viste, at hans klient var psykisk syg med tendens til skizofreni.

Sindslidelse gav ikke rabat til

Anklager Thomas Hugger mente dog ikke, at sindssygdommen havde indflydelse på kriminaliteten.

- Han har fremstået aldeles kontrolleret og tilregnelig, og han har siddet i retten og vejledt forsvaret, når der er noget, der er glemt, argumenterer anklageren i proceduren og tilføjede:

- Han får løbende smuglet mobiler ind, han kontrollerer et stort netværk uden for, og kontrollerer et vagtværn og han bestemmer, hvem der skal sige hvad til pressen, og han er den ubestridte leder af banden Black Cobra.

De argumenter valgte retten at lægge til grund for afgørelsen om at sende den 25-årige bandeleder otte år i fængsel.

Slap for bandeparagraf

Retten fandt ikke, at der var tilstrækkelige beviser for, at konflikten var et led i en kæde af opgør mellem de to grupper, og derfor kom den særlige bandeparagraf ikke i spil. Den kunne have udløst dobbelt straf til 25-årige Oruc Türkoglu.

Dommen faldt ved Retten i Roskilde, der afvikler retsmøderne i den top-sikrede sal 404 i Glostrup, hvor også blandt andet den store rockersag mod Brian Sandberg kørte.

 Hele dagen var sikkerheden massiv med mere end to håndfulde betjente, der visiterede alle pårørende i retten.

Baggrund: Tatoverings-skyderiet

26-årige Oruc Türkoglu sendte to teenagere ud i byen for at dræbe fjender fra Bandidos 6. februar 2013. Her affyrede en 14-årig to skud mod en tatovør på Nørre Boulevard i Køge, hvor flere personer med relation til Bandidos opholdt sig, mens den dengang 15-årige kørte flugtscooteren.

Skyderiet var efter politiets opfattelse en brik i en konflikt, der har verseret flere stedet på Sjælland gennem adskillige år, og som har involveret både Bandidos og bandegrupperingen Bloodz.

Ikke mindst var situationen anspændt i 2011, da Bandidos og Bloodz for en stund dannede alliance. I april og maj 2011 blev flere medlemmer af Black Cobra beskudt af medlemmer af Bandidos.

Retten fandt ikke, at der var tilstrækkelige beviser for, at konflikten var et led i en kæde af opgør mellem de to grupper, og derfor kom den særlige bandeparagraf ikke i spil. Den kunne have udløst dobbelt straf til 26-årige Oruc Türkoglu og den 16-årige.