Krimi

Ekstremister stødte sammen til DONG-demo

Der var for det meste god stemning, da cirka 2000 demonstranter i dag samledes på Christiansborgs Slotsplads for at vise deres utilfredshed med salget af DONG til Goldman Sachs, men politiet måtte hive stavene, da to små grupper af autonome og højreorienterede stødte sammen.

- Der var en gruppe af højreekstreme, der gerne ville ind på pladsen, men det fik de ikke lov til, og politiet sendte dem i stedet over på Højbro Plads, forklarer ledende politiinspektør Mogens Lauridsen til tv2.dk og tilføjer:

- Der var cirka 10-12 af dem, og en gruppe af nogle autonome typer på 30 styks forsøgte at komme over dem, og der blev noget tumult, hvor nogle af betjentene måtte trække stavene.  De anholdte to personer, der bliver sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Politiker blev overfaldet

Tidligere i dag skrev en anden af arrangørerne, Mille Stockner, at der gik rygter om, at højreekstremister ville blande sig i demonstrationen.

- Flere steder på Facebook skriver organiserede nazister fra blandt andet Danmarks Nationale Front, at de vil deltage i demonstrationen på onsdag for at forhindre at DONG bliver solgt til de "jødiske magthavere". Vi vil gerne understrege, at demonstrationen på onsdag handler om at sikre vores fælles infrastruktur, ikke antisemitiske konspirationsteorier.

Bortset fra den episode blev leder af Konservative i Københavns Borgerrepræsentation, Rasmus Jarlov, også overfaldet.

- Jeg bliver skubbet hårdt og slået flere gange i hovedet og får forsøgt smadret min telefon, da jeg filmer dem for at få dokumentation, forklarede han til Ritzau.